Älgstigen 11

Härjedalen Karta & restider

FritidshusFritidshus

Det finns en känsla som enlig många slår det mesta - den när man sätter nyckeln i dörren till ett alldeles nytt, fräscht hus. Att vara den första som flyttar in och som möblerar, fyller skåpen och spikar upp tavlor på väggarna.

Här i Tänndalsområdet, på en fantastiskt fin hörntomt, bor man med härlig naturkontakt och vackra vyer. Läget är högt och fritt, vilket ger en oslagbar milsvid utsikt.

Det nybyggda huset är ett Fiskarhedenhus på 93 kvm plus ett loft. På nedre plan finns kök, matplats med utgång till stor terrass och storstuga med braskamin. Planlösningen är skönt social, där familj och vänner kan umgås utan att det blir trångt. Här finns också två rejäla sovrum med plats för dubbelsängar och garderober, badrum med dusch och bastu, teknik-/tvättrum och hall. En trappa upp är ett rymligt loft, som ger ytterligare 30 kvm boyta. Loftet utgör en egen privat del med ytterligare två sovrum med tre bäddar per rum, ett trivsamt allrum och badrum med dusch.

Exteriören ger en genuin fjällkänsla, med husets fint färgsatta träfasad och spröjsade fönster. Även invändigt råder en känsla av harmonisk tidlöshet. Material och neutrala färger är valda för att kännas lika aktuella om många år, som de är idag.

Den sluttande naturtomten är på 1 463 kvm. Tillsammans med grannfastigheten, som också är ett Fiskarhedenhus, är de bland de första i Sätervallens nya bebyggelse. Alla tomter är minst 1 000 kvm och ligger i mindre grupper, med varsam hänsyn till miljön. Utbyggnaden av området kommer att ske i ytterligare två etapper.

Området Sätervallen är inte bara vackert, det inbjuder också till populära aktiviteter med sin snösäkerhet - vanligtvis från oktober/november till maj. Strax söderut ligger Tänndalsvallen med sin slalombacke. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del av Funäsfjällen. Tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet utgör de Skandinaviens största skidområde.

Här i Tänndalen finns också Cafe Tännfatet - känt för sina magiska frasvåfflor! Nere på myren ringlar sig Tännån, som mynnar i Tänndalssjön. I närområdet finns även det fantastiska Nordic Ski Center med mer än 300 km välpreparerade längdspår, över berg och genom dalar, ända bort till norska gränsen. Intill tomterna finns dessutom en preparerad snöskoterled.

Sommartid är utbudet minst lika stort! Här kan man fjällvandra, jaga, rida, golfa, cykla mountainbike, fiska öring, röding och harr, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter. Varför inte välja någon av de 30 guldturer, som har märkts ut runt omkring området.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
123 m²
Tomtarea
1 463 m² tomt
Antal rum
5 rum
Byggår
2017
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Älgstigen 11 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
5 300 000 kr

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

11 678
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 308 dagar sedan, den 11 september 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Guider & Tips