2 450 000 kr
FritidshusFritidshus

Här är en stuga för dig som söker något utöver det vanliga - en formstark dansk stuga med annorlunda arkitektur och intressanta detaljer. Synliga mörka takbjälkar, brant taklutning, stora fönsterpartier, svävande loft med härlig utsikt, barkök och en rejäl braskamin bidrar till en spännande känsla.

Denna stuga är byggd på 70-talet och är ett danskt kataloghus. Taket är brant sluttande vilket ger en särskild prägel åt huset både på utsidan och insidan. Stugan ser liten ut men takhöjden och de stora panoramafönstren gör att den känns luftigt och ljus. 2009 byggdes stugan dessutom till i vinkel med två plan vilket ger gott om plats för både umgänge och flera sovrum. Två ingångar ger än mer flexibilitet.

Entréplanet rymmer hall med badrum och bastu samt sovrum med våningssäng. Centrerat mot söder har man sällskapsytorna med ett smakfullt renoverat kök, storstuga och ett lyxigt master bedroom i vinkel. Från båda rummen har man en storslagen utsikt mot fjäll och sjö.

Storstugan har en fantastisk rymd och takhöjd, vackra fönsterpartier, framträdande takbjälkar och en rejäl braskamin. Kombinationen av rent trä och svarta bjälkar återspeglar en arkitekttradition med rötter i 1960- och 70-talet. Och väljer man t.ex. att måla vitt, men behåller bjälkarna svarta, skapas ett ännu ljusare rum med ett fascinerande grafiskt uttryck.

Den smarta tillbyggnaden ger en extra entré med hobbyrum och klädkammare och ovanpå det stora sovrummet finns ett mysigt allrum som även det fått stora fönster mot fjällutsikt. Ytorna ger många möjligheter till möblering och kan lätt anpassas efter en ny ägares behov. Vill man hellre ha mer sällkapsytor i entréplanet kan man med fördel inreda det stora sovrummet med sittgrupp och kanske ge mer plats i den befintliga storstugan för en större matplats framför braskaminen. En trappa upp kan man inreda två sovrum med plats för många bäddar.

Från loftet kan man blicka ner mot storstugan, samtidigt som man har en vidunderlig utsikt genom de stora fönsterpartierna.

Med utgång från storstugan och sovrum 2 har man ett stort verandadäck i söderläge med en maffig utsikt över fjäll, Lofssjön och en ständigt skiftande natur.

Två utvändiga förråd finns på var sin sida om entrén och på östra sidan finns en fristående förrådsbyggnad.

Det höga och privata läget på nedre sidan av G-vägen är bästa tänkbara på Hovärksvägen. Från stugan är det nära skid- och skoterspår, vandring och cykling. Det här är med andra ord ett perfekt läge för den aktiva familjen.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
81 m²
Biarea
6 m²
Tomtarea
1 510 m² tomt
Antal rum
5 rum
Driftkostnad
25 827 kr/år
Byggår
1976
Räkna på boendet
Lofsdalens Fastighetsbyrå AB

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Hovärken G 20 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 450 000 kr
Driftkostnad
25 827 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

5 891
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 61 dagar sedan, den 12 oktober 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips