Kåvan 29, Funäsdalen

Härjedalen Karta & restider

2 250 000 kr

2 950 000 kr -24%

FritidshusFritidshus

Fint tillbyggd och renoverad stuga i Kåvans fritidshusområde med utsikt, rymd och ljus. Modern fjällkänsla med gångavstånd till skidbackarna i Kåvan. Rymliga samvaroytor med kamin, och hela fem sovrum. Härlig veranda i flera väderstreck. Här bor man nära natur, skidåkning, skoterleder samt Funäsdalens by med service och restauranger. Ett fritidshus med det där lilla extra!

Redan utvändigt möts man av ett väl underhållet hus i fint skick. Stugan byggdes 1974 men från och med 2008 genomfördes ett stort projekt, vilket innebär att entré, kök och sovrumsdel byggdes till. Då byttes också all fasad, yttertak och fönster.

När man sedan kliver in genom dörren möts man av en tilltalande miljö, där gammalt och nytt utgör en snygg och tidlös helhet. Det känns nytt och fräscht, men med känsla och charm. Både kök och storstuga erbjuder ljusa, luftiga sociala ytor, som de flesta bara drömmer om. Köket har en härlig matplats vid generösa fönster, där man blickar ut mot naturens fascinerande skiftningar. Trätak upp i nock, tillsammans med stramt vita underskåp, rostfria maskiner och väl tilltagna arbetsbänkar skapar en harmonisk helhet - en modern fjällkänsla med naturen som bas. Här vill man laga mat tillsammans länge. Och sedan dröja sig kvar vid middagarna ännu längre!

Storstugan intill ger samma sköna, luftiga känsla med fina fönsterpartier samt vitmålat tak och mitt i rummet står en stilren, dekorativ eldstad.

Stugan har hela fem sovrum, även de med en modern, mer minimalistisk fjällkänsla i en nyare tillbyggnad. Uppåt 10 bäddar innebär att man utan problem kan husera både släkt och vänner. Stugans fräscha helkaklade badrum gjordes om 2017 och har bland annat dusch, wc och tvättmaskin. Det är även gott om förvaring i garderober samt i in- och utvändigt förråd.

Det här är ett boende där man vill leva livet både inne och ute. Utvändigt lockar ett härligt verandadäck - från den soliga baksidan och runt huset mot entrén. Här har man plats för trevliga sittgrupper som bjuder in till såväl morgonkaffe som afterski, eller varför inte en härlig grillkväll under klar himmel.

Stugan ligger högt och fint, i början av Kåvans stugområde i Funäsdalen, med utsikt mot Funäsdalsberget, skidbackar och vacker natur. Det är ca 10 minuters gångavstånd till skidbackarna, och även längd- och skoterleder ligger i direkt anslutning till stugan. På tomten, som utgörs av skog och blåbärsris, står ett utvändigt förråd med plats för redskap, utrustning och ved.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
85 m²
Tomtarea
1 990 m² tomt
Antal rum
6 rum
Driftkostnad
27 235 kr/år
Byggår
1974
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Kåvan 29, Funäsdalen och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 250 000 kr
Driftkostnad
27 235 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

15 718
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 259 dagar sedan, den 30 oktober 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips