Bennebols bruk 54

Uppsala Karta & restider

595 000 kr
FritidshusFritidshus

Bland grönska och uppvuxen skog, i historisk bruksmiljö på områdets bruksgata finner ni denna magnifika smedsbostad innefattande tre lägenheter. Huset uppfördes kring 1850 för att inrymma smederna som arbetade invid brukets masugn. Här är mycket bevarat och en tavla vittnar om att tiden här i många år stått stilla. Idag finns el indraget men fortfarande saknas faciliteter som vatten och avlopp.

Lägenheterna är samtliga disponerade med hall, storstuga med kök och intilliggande sängkammare. De centrerade vackra spisarna är fängslande och vittnar också om en tid då de utgjorde den huvudsakliga värmekällan och självklara platsen för matlagning. Husets loft används inte idag men kan inredas för att användas som sovloft eller för förvaring. Taket och skorstenarna renoverades för ca tre år sedan. Utedasset är från 2018, det är fräscht och enskilt beläget invid fint skogssnår.

En av de tre lägenheterna är uthyrd till och med den sista juni, därav saknas fotografier på denna men den kommer att vara öppen under visningen.

Fastigheten är belägen på en höjd omgiven av grönska såsom syrenbuskar, uppvuxen skog och fruktträd. Uthuset som tidigare användes för djurhållning används idag som kallförråd och inrymmer idag vedbod och förvaring av diverse redskap mm.

I Bennebols masugn tillverkades tackjärn mellan åren 1683-1884. Den masugn som finns i Bennebol idag byggdes kring 1850 då järnhanteringen blomstrade, samtidigt byggdes de flesta av de ekonomibyggnader och bostadshus som finns på området idag. Idag är masugnen i Bennebol Upplands enda bevarade. Sommartid ordnas här guidade turer och i magasinet finns en modell i miniatyr av hur bruket såg ut en gång i tiden. Området Bennebols bruk är idag klassat som kulturmiljö av riksintresse.

Invid sjön Fyrväpplingen finns badplats och båtbrygga som kan övertas. Det är också ett populärt fiskeområde. Upplandsleden etapp 7 sträcker sig i den intilliggande skogen och är en vacker vandringsled på ca 13,5 km.

Närmaste tätort är Knutby. Där finns bland annat mataffär, förskola och skola, restaurang och vårdcentral.

Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
150 m²
Tomtarea
2 125 m² tomt
Antal rum
6 rum
Byggår
1850-1909
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Bennebols bruk 54 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
595 000 kr

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

15 020
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 32 dagar sedan, den 24 maj 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Guider & Tips