Vaxholm Skarpö 1:286 + 1:292

Vaxholm Karta & restider

8 100 000 kr
FritidshusFritidshus

OBS! VIKTIG INFORMATION. Villa "Solbacka" har tillträde endast över "annans fastighet" och KAN EJ NÅS MED BIL. Spekulanter uppmanas därför att köra Skarpövägen till dess slut och där fortsätta på Kursgårdsvägen till den parkeringsplats som ligger på vägens norra sida. Därifrån är det sedan knappa tio minuter till fots på stigen genom skogen. Vänligen respektera denna uppmaning!

Beträffande "Villa Solbacka"
Med den tilltagande ångbåtstrafiken kring det förra sekelskiftet kom Stockholms borgare att upptäcka skärgården och allt fler av de välsituerade kom att skaffa sig sommarnöjen ute på öarna. Tidigt föll mångas blickar på Skarpö, som med sitt läge nära mellanskärgårdens ”huvudstad” Vaxholm utgjorde en attraktiv kombination av närhet och avskildhet. Här fann man lugn och ro utan att behöva färdas alltför långt och detta karakteriserar ön än idag. … och fortfarande ligger ju Vaxholm ”runt hörnet” med affärer, bageri, systembolag, restauranger och mycket mera.

Villa ”Solbacka” är en charmig, äldre sommarvilla uppförd 1911, om- och tillbyggd 1927 och utgör huvudbyggnad på en sammanslagen fastighet om nästan 11 500 kvm fager skärgårdsnatur på Skarpös nordöstra del. Utöver huvudbyggnaden finns även två mindre byggnader, den forna gäststugan resp. ”Paviljongen”. Samtliga tre byggnader är belägna på fastighetens södra del och är i starkt varierande behov av renovering.

Huvudbyggnadens 142 kvm boarea omfattar på bottenvåningen huvudingångens tambur (med trappa till övervåningen), ett musikrum, en matsal och ett lantkök med serveringsrum och egen ingång. På övervåningen finns en övre hall, tre sovrum och en ”loggia”. I varje rum finns tidstypiska inslag bevarade såsom kakelugnar, öppna spisar, en gjutjärnsspis och en täljstenskamin. Byggnaden kompletteras med 56 kvm biarea bestående av ett källarplan med matkällare, svale och tvättstuga och ett vindsutrymme.

Den forna gäststugan omfattar tre sovrum och en veranda och den intilliggande Paviljongen utgörs av ett separat sovrum.
Väster om huvudbyggnaden finns en delvis terrasserad, delvis sluttande köks- och fruktträdgård med vindskyddat läge.

Norr om huvudbyggnaden breder naturtomten ut sig mot Trälhavet, över vilken man här har en vidunderlig panoramautsikt från Österåker i väster till Oxdjupet i öster. (Detta är en suverän plats för den som dagen lång vill studera de stora fartygens väg till och från Stockholm.) Då fastigheten också har en c:a 100 m lång strandlinje (om än övervägande brant sådan) har man här tillgång till sköna badklippor och en mindre ”grusstrand”.
Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område och med ”strandnära” läge. Eventuell ny- och/eller tillbyggnation prövas av kommunen i varje enskilt fall.
Vatten tas ur egen brunn och avlopp saknas. Torrtoalett finns.

Obs! Fastigheten kan ej nås med bil. Tillträde sker över grannfastighet via gångväg (5 – 10 minuter) genom skogen i söder.
Sammanfattningsvis: För den som önskar ett nyckelfärdigt, ”modernt fritidsboende” med dagens höga standard är detta nog inte rätt objekt. Men för den som besitter en ”E. Kirchsteiger-själ”, har visioner och resurser och inte skyr besvär för att genomföra sitt ”drömprojekt” kan detta vara just det man letat efter. (Men det torde också gälla den som bara vill njuta lugnet – för hon eller han vill förmodligen inte åka ifrån friden man finner här.)

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
142 m²
Biarea
56 m²
Tomtarea
1,1 ha tomt
Antal rum
6 rum
Driftkostnad
18 565 kr/år
Byggår
1911
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på och skaffa lånelöfte nu.

Pris
8 100 000 kr
Driftkostnad
18 565 kr/år

Statistik

23 035
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 176 dagar sedan, den 27 augusti 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips