Vaxholm Skarpö 1:286 + 1:292

Vaxholm Karta & restider

7 500 000 kr

8 100 000 kr -7%

FritidshusFritidshus

Med bil blott någon kvart från Vaxholm och med nästan 11 500 kvm kuperad skogs- och trädgårdsmark att upptäcka, njuta och inspireras av. Fritidsställen som ”Villa Solbacka” med sin högt belägna, unika tomt med c:a 100 m strandlinje mot Trälhavet är verkligen sällsynta. Men här ges nu ett sällan återkommande tillfälle att skaffa sig ett centralt beläget fritidsställe med oanade möjligheter för den visionäre och framåtblickande att utforma sitt framtida fritidsparadis.

Redan tidigt kom Skarpö med sitt centrala läge nära Vaxholm och en tilltalande kombination av närhet och avskildhet att bli attraktivt som fritidsområde. Här fann man lugn och ro utan att behöva färdas långa sträckor och detta karakteriserar ön än idag. … och fortfarande ligger ju Vaxholm ”runt hörnet” med affärer, bageri, systembolag, restauranger och mycket mera.

På fastigheten finns tre byggnader - alla i varierande grad av renoveringsbehov.
Huvudbyggnaden – f. ö. en dröm för historiker och byggnadsvårdare – omfattar på bottenvåningen huvudingångens tambur, ett musikrum, en matsal och ett lantkök med serveringsrum och egen ingång. På övervåningen finns en övre hall, tre sovrum och en ”loggia” med västerläge. I varje rum finns tidstypiska inslag bevarade såsom kakelugnar, öppna spisar, en gjutjärnsspis och en täljstenskamin. Byggnaden kompletteras med 56 kvm biarea bestående av ett källarplan med matkällare, svale och tvättstuga samt därtill ett vindsutrymme.

Den forna gäststugan omfattar tre sovrum och en veranda och den intilliggande Paviljongen utgörs av ett separat sovrum.
Väster om huvudbyggnaden finns en delvis terrasserad, delvis sluttande köks- och fruktträdgård med synnerligen vindskyddat läge.

Norr om huvudbyggnaden breder naturtomten ut sig mot Trälhavet, över vilken man här har en vidunderlig panoramautsikt från Österåker i väster till Oxdjupet i öster. (Detta är en suverän plats för den som dagen lång vill studera de stora fartygens väg till och från Stockholm.) Då fastigheten också har en c:a 100 m lång strandlinje (om än övervägande brant sådan) har man här tillgång till sköna badklippor och en mindre ”grusstrand”.
Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område och med ”strandnära” läge. Eventuell ny- och/eller tillbyggnation prövas av kommunen i varje enskilt fall.
Vatten tas ur egen, djupborrad brunn. Kommunalt V/A saknas.

Obs! Fastigheten kan ej nås med bil. Tillträde sker via gångväg (ca 5 minuter) genom skogen i söder.
Sammanfattningsvis: För den som önskar ett nyckelfärdigt, ”modernt fritidsboende” med dagens höga standard är detta inte rätt objekt. Men för den som har visioner och resurser och inte drar sig för utmaningen att genomföra sitt ”drömprojekt” kan detta vara just det man letar efter. Och "utväxlingen" på investerat kapital torde ha stora chanser att bli mycket god. Men vill man bara ha ett charmigt och fridfullt ställe att dra sig tillbaka till för att njuta lugnet – ja, då kan man också sluta leta när man väl har funnit Villa Solbacka. Gå ut på berget till någon av utsiktspunkterna, se ut över Trälhavet och skaffa dig ditt eget intryck av vår vackra skärgårdsmiljö!

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
142 m²
Biarea
56 m²
Tomtarea
1,1 ha tomt
Antal rum
6 rum
Driftkostnad
18 565 kr/år
Byggår
1911
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på och skaffa lånelöfte nu.

Pris
7 500 000 kr
Driftkostnad
18 565 kr/år

Statistik

33 696
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 301 dagar sedan, den 27 augusti 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Är det här din bostad?

Reklam för Säljkollen visad på en mobil och i en webbläsare

Med Säljkollen får du veta mer om hur det går för din bostadsannons på Hemnet.

Gå till Säljkollen
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips