Ryvägen 24-16

Sjöbo Se på karta

9 900 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
11 rum
Boarea
457 m²
Tomtarea
1,5 ha
Byggår
1783

Varmt välkomna till en smakfullt renoverad Skånegård med anor från 1700-talet!
En fantastisk plats att samla sin familj på eller för att få utlopp för sin kreativitet med naturen som närmaste granne.
Gården är totalrenoverad 2018-2021. I princip allt har fått en översyn eller är nytt och fräscht samtidigt som den tidstypiska lantliga charmen bevarats. Förutom mangårdsbyggnaden finns det även en "lägenhet" som del av bostaden. Perfekt för uthyrning eller till gäster. Det finns även en oinredd vind för den som vill skapa ytterligare boyta. Även här finns möjlighet till en egen ingång så den lämpar sig också till uthyrning. Dessutom finns det två stora ekonomibyggnader med potential för den som önskar lyfta denna gård till ytterligare en nivå. Bed & Breakfast, konstgalleri, hästgård, gårdsbutik eller varför inte ett padel hotel? Förutsättningarna finns! Eller så njuter man bara av detta precis som det är!

LÖVESTAD MED OMNEJD
Lövestad ligger bara en halvtimme från Kiviks vackra kust. Strax utanför byn hittar ni Lövestads åsar, en samling rullstensåsar som omges av bokskog och vandringsleder.
Lövestad är en gemytlig och levande by med aktivt byalag och god service. I byn finns en livsmedelsbutik, förskola och skola upp till 6:e klass samt skola med Montessoripedagogik. Goda busskommunikationer in till Sjöbo och Tomelilla. I byn anordnas marknader två gånger per år och på sommaren samlas byborna kring allsång i skulpturparken! Under sommarmånaderna kan man njuta av ett dopp i Lövestads eget friluftsbad, Östra Färsbadet. Biblioteket är det första i kommunen som har meröppet, vilket innebär att du kan använda biblioteket även när detta är obemannat. För den konstintresserade bjuds det in till utställning i härliga lokaler på Kulturmöllan samt på Gimlelund där bygdens egna konstnärer Jón Leifsson och Lars Eklöw har sin hemvist.

För mer information:
www.sjobo.se
www.skaneleden.se
www.österlen.se
eller googla "konstrundan på österlen"

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Klaus Lohmeier

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Klaus Lohmeier, Erik Olsson Fastighetsförmedling
070-723 52 75

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.