Högalid 31

Ambjörnarp, Tranemo Se på karta

1 400 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
272 m²
Biarea
63 m²
Tomtarea
4,3 ha
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Energiklass
B
Driftkostnad
21 066 kr/år
Antal besök
3 994
Dagar på Hemnet
3

Det är mitt sanna nöje att få presentera denna charmiga fastighet som har mycket att uppmärksamma. Här får ni ett hem med otroligt stor potential och massvis av möjligheter och som inger en genuin charm i en härlig atmosfär. Fastigheten ligger vackert och högt belägen endast en liten bit utanför Ambjörnarp. Ett riktigt drömläge för er som vill vara nära naturen och inte bo isolerat eller ensamt på landsbygden men ändå vill mötas av den karaktäristiska lantliga känslan när ni kommer hem.

Det vackra timrade trähuset anno 1809 är en ljus bostad där de 272 kvadratmetrarna fördelas trivsamt på stora rum i båda boningsplanen. Idag är boningshuset uppdelat i två separata lägenheter men går att omvandla till ett enda stort och vackert hem. De genomtänkta och flera genomgångsrummen i fil på entréplan skapar en tilltalande planlösning där de sociala ytorna gör det enkelt för hela familjen att umgås. Entréplanet erbjuder även en rymlig hall, kök, litet sovrum, badrum och tvättstuga med ytterligare toalettmöjlighet etc. På ovanvåningen samsas ett tilltaget allrum, en möblerbar hall, badrum, ett sovrum, goda förvaringsmöjligheter samt ett kök med utgång till en balkong med en härlig vy utöver grönska och den populära bad- och fiskesjön Visen.

Under år 2020 har man satt in jordvärme och till mångas glädje kan vi informera om att fiber finns framdragen till husväggen. I övrigt har huset inte genomgått några större renoveringar på många år och därför finns en hel del åldersrelaterade renoverings- och underhållsbehov, så fram med skissblock och penna och låt era bostadsdrömmar ta form!

Den trivsamma trädgårdstomten har fina möjligheter för såväl barn med spring i benen som för vuxna som bara vill koppla av eller vill ha möjlighet till odling eller kanske ha några höns i uthuset som finns i anslutning till den trevliga gårdsplanen. Utöver trädgårdstomten hör ytterligare mark till fastigheten, total landareal är 43 274 kvadratmeter, varav viss del är ett biotopskyddsområde då Skogsstyrelsen vid inventering av marken funnit att det är finns mycket gamla träd här. För mer information om detta beslut och vad det innebär se filen "Beslut biotopskyddsområde" under dokument.

Att det är enkelt att se potentialen här råder det inga tvivel om och här ges ni nu möjligheten att sätta er egen prägel när ni skapar det perfekta familjehemmet!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Svenljunga

Visningstider

  • 2
    aug
    Mån 2 aug kl. 15:30–17:30
    På grund av rådande läge fördelar vi visningsgäster glesare. Vi ber er även att komma max två personer i sällskapet. Vid önskemål av enskild visning, ta kontakt med mäklaren för tidsbokning. Tack för visad hänsyn och varmt välkommen att anmäla dig till visning!
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.