Kommande

Killingevid Jordeke

Kisa, Kinda kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3,5 rum
Boarea
60 m²
Tomtarea
5,7 ha
Byggår
1909
Kommande

Vacker men övergiven plats vid Jordsjön. Ja så ser det ut för det lilla torpet som förtjänar en andra chans, ett stenkast från Jordsjön och den alldeles orörda vegetation kring denna idylliska plats. Torpet är elanslutet så det underlättar all den renovering som står för dörren. Nylagt lertegeltak har gjort att stommen räddats ifrån väder och vind. Nu söker platsen en ny ägare som vill åter låta platsen bli ett riktigt litet paradis. Stor och välhållen ladugårdsbyggnad med plåttak samt en uthuslänga mitt emot innehållande f.d. dass, ved- och redskapsbod m.m. Samtliga takjobb gjordes 2014. Det finns en borrad vattenkälla vid husets norra gaveln (oklart vad gäller flöde och kvalitet).

Killingevid ligger några kilometer från Åsundens vackra strand med goda bad- och båtmöjligheter till detta stora sjösystem. Sjön Åsunden, som är den sydligaste av de sjöar som förbinds av Kinda kanal, och även den högst liggande. Söderifrån fylls sjön på från bland annat Stångån som rinner upp i Ydre kommun. Åsunden står i förbindelse med Järnlunden genom kanalen i Rimforsa, samt med Ämmern via Skedevid kanal. Vid Råsö finns en bro över ett smalt parti av sjön. Detta delar upp sjön i två delar som brukar benämnas Norra Åsunden och Södra Åsunden. Mängder småöar som ger dig möjligheten att kasta ankar och njuta av sommarens varma dagar med både sol och bad.

Beläget endast 15 minuter från Kisa samhälle med goda tåg- och busskommunikation till såväl Linköping, Rimforsa och Vimmerby.

Fastigheten kommer att avstyckas från stamfastigheten.

FÖR INTRESSEANMÄLAN - GÅ IN VIA MÄKLARENS HEMSIDA OCH FYLL I INTRESSEANMÄLAN REDAN IDAG!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kinda

Kontakta mäklaren

Ann-Sofie Wissmar

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kinda
Mäklare Ann-Sofie Wissmar, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kinda
0703-84 79 13

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.