Målögavägen 1

Gråbo, Lerum Se på karta

3 000 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
36 m²
Tomtarea
12 ha
Byggår
1938
Driftkostnad
21 395 kr/år
Antal besök
13 483
Dagar på Hemnet
15

Välkommen till ert nya hem, eller är det kanske dags att äntligen göra slag i saken att starta en egen verksamhet på denna centralt belägna gård om ca 12 hektar? Här finner ni mycket kulturhistoria där man tidigare valt att leva livet som man gjorde förr som till stor del självförsörjande med egen odling och djurhållning.

Det lilla boningshuset är i två våningsplan med öppet kök med gott om plats för både matplats och extra sittplats alt. sovalkov. Köket är utrustat med spis och fläkt samt en välfungerande vedeldad spis. Enklare badrum med mulltoa och dusch, ett sovrum samt ett öppet allrum på det övre våningsplanet.

Ladugården som ligger i direkt anslutning till betesmarken bjuder på stora ytor med många användningsområden samt loft och goda möjligheter till djurhållning. Uthuset bredvid bjuder på hönshus, liten verkstadsdel samt ett inrett rum på det övre våningsplanet.

I trädgården finner ni många olika växter som påsklilja, nunneört, snöklocka och höstaster och gården gränsar till Lärjeån i ett jordbrukslandskap med får och kor. Genom ägorna rinner bäcken från stora Lövsjön där ni finner laxöring, bäver och strömstare. Dammen med sitt rika djurliv besöks också av kanadagås, gräsand och dovhjort.

Till ägorna vid gården tillhör drygt 2 hektar åkermark i anslutning till ladugården, som idag är en blomstrande äng av prästkragar men går lätt att brukas igen till åkermark. I skogsskiftena om knappt 9 hektar finner ni tall, gran, lingon, blåbär, kantareller och karl-johan svamp. Skogsskiftet en bit bort från gården ligger mellan de två sjöarna Tösjön och Långevattnet och får ofta besök av både älg och tjäder från de omgivande skogarna.

Välkommen till denna pärla i pittoresk miljö ute på landet, men ändå i centralt läge nära både Göteborg- och Gråbo centrum. Buss mot Gråbo eller Göteborg finns ca 50 meter från bostaden och över vägen finner man lanthandeln Lammet & Bonden som är ett utflyktsmål för hela familjen.

Välkommen att boka in dig på bokad visning!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Partille/Lerum