Kommande

Illmyra 1

Krylbo, Avesta kommun Se på karta

3 600 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
102 m²
Biarea
24 m²
Tomtarea
9 ha
Byggår
1890
Kommande

Hjärtligt välkomna till Illmyra! Om du letar efter en fin hästgård som har allt och lite till, då här du kommit rätt! Fantastisk fint belägen hästgård med ca 9 ha mark och stall om 5 boxar! Gården ligger på Illmyra, endast 10 minuter söder om Avesta. Trevlig bostadsbyggnad med anor från 1800-talet bestående av tre rum och kök. Bottenplan består av en stor och rymlig hall. Trevligt kök med matplats för fyra personer. Vardagsrum med öppen spis och utgång till altan som vetter mot åkrarna. Badrum/WC med våtrumsmatta och tvättmaskin. På övre plan finns två sovrum varav ett master bedroom.
Ekonomibyggnader med häststall, fristående förråd, gamla bagarstuga, loge och gäststuga. Gården har även ett fristående förråd, en gammal bagarstuga och gäststuga. Fiber finns indraget för snabb uppkoppling, trekammarbrunn från 2012, grävd brunn och vattenburen uppvärmning (pellets/ved) som håller driftkostnaden nere. Två häststallar med totalt 5 boxar. I stora stallet finns tre boxar och i lilla stallet finns två boxar, sadelkammare och spolspilta. Stora delar av stallbyggnaderna har nyare plåttak. Här finns även generösa förrådsutrymme, garage för traktor eller bilar och bra verkstadsutrymme med stora möjligheter. Fina inhägnade hagar, lösdrift och mindre ridbana. Trädgård med väl tilltagna gräsytor, uteplats och bra plats för bilar.
Fastigheten kommer att besiktigas inom kort, mejla gärna ditt intresse till Ibra Ibrahimi för en visning.

Namnet är välbekant för alla som åker tåg. Krylbo är en viktig järnvägsknut i Sverige även i dag – och ett livaktigt samhälle drygt 3 km från centrala Avesta. Outokumpu, kommunens största företag, ligger i närheten. Här möter du ett varierat utbud av bostadsrätter, villor, radhus och kedjehus. Barnfamiljer har skolor och förskolor på nära håll. Krylbo skola är en F-3 skola. I anslutning till Krylbo skola ligger förskolan Igelkotten, och i grannområdet Karlbo väntar två andra förskolor. Det finns livsmedelsbutik, restauranger och pizzerior i Krylbo, och för dig som vill storhandla är det inte långt till Dalahästen eller ICA Kvantum i stadskärnan (ca 5 minuter med bil). Avesta båtklubb i Karlbo ger möjligheter för dig som vill njuta av Dalälvens storslagna vattensystem söder om stan. Den långa Älvpromenaden är ett eldorado för motionärer och naturälskare, och det tar knappt 30 minuter att promenera till de fascinerande Döda Fallen, som torrlades när Dalälvens föregångare för 7 000 år sedan bröt sig en ny fåra.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Avesta

Kontakta mäklaren

Ibra Ibrahimi

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Avesta
Mäklare Ibra Ibrahimi, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Avesta
0721807984

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.