Högberga gård

Trosa Karta & restider

15 000 000 kr
Gård/SkogGård/Skog

Högberga Gård är beläget ca 70 km från Stockholms central och ca 40 km norr om Nyköping. Fastigheten består dels av betesmark dels av ett skogsparti. En längre strandlinje mot sjön Sillen säkerställer den egna stranden med både brygga och bastuhus. För den hästintresserade finns både bete och en stallbyggnad om totalt 10 boxplatser. Stallbyggnaden är även tillbyggd med ett större kök (kan fungera som bageri eller slakteri) samt en maskinhall med plats för 4-5 traktorer.

Fastigheten skulle kunna användas som den står idag vilket innebär att det finns uthyrningsmöjligheter av de 3 bostadshusen för den som vill bygga sin egen mangårdsbyggnad. Alternativt styckas fastigheten av till t.ex. en hästgård och ett flertal småhusenheter. Möjligheterna är flera för den som ser exploateringen som ett sätt att finansiera sin egen fastighet.

Huvudbyggnaden är ett Lövsta trähus, uppfört 2016 som fastighetsägarens bostad. Byggnaden är ett enplanshus, rödmålat, med mycket bra specifikationer gällande materialdimensioner, utförande och energivärden. Vidare finns en större trävilla i 2 plan i bruksskick med en hyresgäst som avflyttar i samband med försäljningen. Därutöver finns ett mindre enplanshus, rödmålat, som idag hyrs ut för fritidsboende. Huset är vinterisolerat men äldre. Den nuvarande hyresgästen saknar besittningsrätt. Utöver bostadsbyggnaderna finns en stallbyggnad med sadelkammare, spolspilta, 10 boxplatser samt en hötork på loftet. I byggnaden finns även ett garage, en maskinhall samt ett grovkök/bageri/slakteri.

Skogen kommer att gallras under hösten då framförallt gran tas ned av Holmen skog. Beräknat uttag är 400 kbmfub.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
122 m²
Antal rum
3 rum
Byggår
2016
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Högberga gård och skaffa lånelöfte nu.

Pris
15 000 000 kr

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

6 584
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 13 dagar sedan, den 10 september 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Är du nyfiken på att veta mer om området?

Guider & Tips

}