Sjör 121

Sjör, Östersund Se på karta

2 750 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
100 m²
Biarea
5 m²
Tomtarea
42,4 ha
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1929
Driftkostnad
25 900 kr/år

Varmt välkomna till denna gård i Sjör, mellan Östersund och Lit!

Gården, som brukats av samma familj sedan den byggdes, ska nu få vandra vidare till nästa generation som vill ta vara på och förädla denna.
Boningshuset har genomgående äldre ytskikt förutom taket som lades om och isolerades förra året. Här finns alla möjligheter att skapa ett boende efter sin egen stil och önskemål.

Villan är i 1,5 plan med charmiga alkover på övervåningen som förutom dessa har två sovrum, wc och förvaring. Nedre plan inrymmer kök och två två rum samt utgång till uteplats. Liten kontorsdel under trappen och badrum med tvättmöjligheter.

Köket är handgjort av träd från den egna marken och har ett unikt utseende. Här har vitvaror bytts ut under åren men i övrigt är det äldre standard.

Vatten: Enskilt vatten, borrad brunn. Vattenprov är taget vid borrning.
Avlopp: Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn
Uppvärmning: Direktverkande el, luftvärmepump, braskamin.

Förutom boningshuset finns på fastigheten en äldre ladugård, bakstuga, slakteri, flera garageportar och verkstadsdel samt äldre byggnader som fungerar som förråd.

Fastigheten är totalt drygt 42 ha som innefattar både skog och åkermark.

Perfekta förutsättningar för den som vill ha hästgård eller bedriva annan djurhållning ute på landet men ändå ha bra pendlingsavstånd in till staden och all service som där finns.

Fiskerätt ingår.
Jakträtten kan ej nyttjas då avtal för nyttjanderätt för jakt är upprättat till annan på 50 år from 2009. Ingen ersättning utgår för denna.
Åkermark som varit utarrenderad samt stödrätter återgår i fastighetens fulla ägo from att arrende på dessa går ut i oktober. Stödrätterna kan nyttjas from våren 2021.
Skogsbruksplan finns ej och senaste avverkning gjordes 2018 av Rödins Trä. Markberett 2019, ej återplanterat.

Gården har varit i samma familjs ägo sedan de byggdes och djurhållning har funnits på gården fram till 1985.

Sjör ligger mitt emellan Östersund och Lit med endast några minuter i bil från både mataffärer, restauranger, skolor och förskolor. Förskolor och skolor finns både i Lit och Bringåsen som både ligger endast några km bort. I byn bor människor i alla åldrar och här finns flera barnfamiljer.

Gården säljs via öppen budgivning, utgångspris 2 750 000 kr.

Varmt välkomna till Sjör!

Läs mer hos mäklaren
Bostada