Stockseryd 1:18

Stockseryd, Ödeshög Se på karta

12 500 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
320 m²
Tomtarea
26,5 ha
Uteplats
Ja
Byggår
2020
Driftkostnad
56 000 kr/år

Bada från naturlig klipphäll i Vätterns kristallklara och svalkande vatten, bara några minuter från huset via en vackert slingrande skogsstig. Se solen gå ner över Västra Götaland i ett spektakulärt skådespel. Privat och ostört läge. Egen väg med fjärrstyrd grind och gårdsplan med ”rondell”.

Nybyggt boningshus i rustik industristil med mycket inbyggd teknik. Huset är i ett plan med 2,5-4,5 meter i takhöjd och är byggt i sten och stål. Luftiga och öppna ytor i allrum med kök där man även finner öppen brasa och stort öppningsbart fönsterparti mot väster, som ansluter mot väl tilltagna terrasser med ute-spa. Två badrum med spa-anläggning. Generös klädkammare med integrerad tvättstuga. Tre rymliga sovrum. Uteplatser i flera nivåer och i 3 väderstreck. Stor huvudentré under tak med möjlighet att parkera bil.

Nybyggd full-isolerad komplementbyggnad (maskinhall) med inredd ovanvåning. Ca 170kvm bottenyta. Verkstadsdel på nedervåning med stor port och 4m takhöjd. Möjlighet att göra om markplan till ex stall. På andra våningen finns idag kök och ett stort kontor där hela västgaveln ut mot sjön utgörs av glasparti. Ytterligare en halv nivå upp finns ett stort etage/loft. Badrum på bottenplan, samt stora förvaringsrum och tvättstuga.

Gård på ca 26 hektar med möjlighet till djurhållning. Gediget inhägnat med elstängsel, ca hälften med s.k. rovdjursstängsel (5-trådigt). Kanske häst, och/eller får på lösdrift? Jaktmarker med ex småvilt och älgkalv. Kräftdammar och våtmarker. En bäck ringlar sig igenom fastigheten och avslutar i ett vattenfall ut i Vättern. Fiska lax, röding, kräftor, mm i Vättern. Ängar och åkrar. Mindre del blandskog. Vid damm-området finns liten timmerstuga och bod.

På fastigheten löper Kungsvägen med nära 1000 åriga anor. Granne med naturreservat. Ödeshög är en liten mysig by med både restauranger, livsmedel, mackar, skola, bio etc. Bara några min med bil eller ca 15 min med cykel. Pärlorna Gränna och färjan till Visingsö når man på ca 20 min med bil. Ett flertal golfbanor finns i närområdet. Ombergs naturreservat ligger ca 10 min bort. Där finns också en mindre skidbacke med lift. De största orterna i södra halvan av Sverige når man med retur över dagen. E4 är ca 10 min bort, Jönköping och Linköping ca 35 min, Stockholm ca 2,5h, Göteborg ca 2h och Malmö ca 3h.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Hemverket AB

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.