Vigge 600

Svenstavik, Berg Karta & restider

Gård/SkogGård/Skog

Välkommen till Nygården som ligger naturskönt vid Storsjön i idyllen Vigge. Denna gårdsfastighet har storslagen utsikt över Storsjön och Hoverberg. Omgivningen utgörs av gårdar och villor utspridda längs med sluttningen ner mot Storsjön. Vigge ligger på bekväma 10 minuters avstånd från centralorten Svenstavik där du finner förskola, skola, affärer och hälsocentral. Vigge har direkt närhet till natur och utomhusaktiviteter. Här andas man frisk och ren Jämtländsk luft!

Bostadshuset ligger tryggt på barnvänligt avstånd från vägen och gården har ett fint öppet läge. Tomten är stor och har solläge hela dagen. Den inbjuder till trevligt umgänge med grillkvällar, lek, trädgårdspyssel, odling eller varför inte en liten crossbana? Om solen inte lyser flyttar man in på den generöst tilltagna inglasade altanen eller in i det stora garaget för att umgås eller meka.

Bottenplanet är modernt renoverat, kök och allrum utgör husets gemensamhetsytor i öppen planlösning, att umgås på, äta middagar, läsa läxor, eller bara slappna av och njuta av utsikten. Köket är nyrenoverat, inbjudande och mycket praktiskt, med moderna vitvaror och en vedspis som ger stor mysfaktor. Hallen är rymlig och har gott om förvaring i väggfasta garderober. Innanför hallen finns ett litet kontor.
Badrummet är ett kapitel för sig, helkaklat och klinkrat, sittandes i jacuzzin kan man njuta av utsikten av Storsjöns olika skepnader genom det stora runda fönstret. Ställer man dit en liten grupp loungemöbler gör det badrummet till ett härligt spa! Sovrummen ligger lite privat från resten av huset mot den glasade altanen.

Färdigt att flytta in!

Huset kan med lätthet inredas så att den även rymmer den stora familjen. Vinden som nås via trapp från kontoret kan inredas till barnrum, ett stort masterbedroom eller kanske en ateljé! Källaren erbjuder även den ytterligare utrymme om man vill inreda för aktivitetsrum eller förvaring. Där finns två rum, WC och dusch, allt i enkel standard.
Intill huset ligger ett stort vinterisolerat varmgarage byggt 2015, invändigt målat ljust med slitstarkt golv, väl upplysta ytor och fjärrstyrda portar. Storleken på hela 88 m2 möjliggör att använda garaget till förvaring, att få plats med bilen och dessutom ha plats för hela familjen och vänner, att ägna sig åt umgänge, hobbys, skidvallning, bilservice, verkstad eller annan verksamhet. Garaget är så fräscht inrett att även den icke motorintresserade stortrivs där! Garaget är utrustat med arbetsbänk med verktygstavla och skruvstycke, två plåtskåp, däckställ, en sladdvindor för 220 volt och 380 volt, en tryckluftvinda samt MC-lyft, bara flytta in sina verktyg och sätta igång att meka!

Till fastigheten hör två skogsskiften och även en tomt i Galåbodarna. Tomten är obebyggd och ligger intill skoterleden mellan Ljungdalen, Börtnan och Gräftåvallen. Galåbodarna är en knutpunkt för skoterturism och en plats för grill och skoterträffar framförallt på vårvintern.

Se länk för skoterledskarta: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/hsd-sites/hogansskoterklubb/mina_bilder/oversiktskarta_ny_stor.jpg

Jakträtt ingår i Viggebyarnas viltvårdsområde, areal: 2 859 hektar.
Viltvårdsområdet ingår i Berg Västra älgskötselområde, areal: 38 809 hektar

Fastigheten säljs varudeklarerad.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Gård
Boarea
131 m²
Biarea
10 m²
Tomtarea
29,6 ha tomt
Antal rum
4 rum
Driftkostnad
40 700 kr/år
Byggår
1930
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Vigge 600 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 900 000 kr
Driftkostnad
40 700 kr/år

Statistik

16 278
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 106 dagar sedan, den 6 november 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra gårdar/skog som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips