Åkarp 51, Kivik

Åkarp, Simrishamn Tjänster för säljaren
Karta & restider

5 950 000 kr
Gård/SkogGård/Skog

Mitt i äppelriket väster om Kivik, hittar du denna ljuvliga kringbyggda gård. De vackra fasaderna i gråsten, puts och handslaget tegel med tidstypiska dörrar och fönster är välbevarade från förra sekelskiftet. Gården med ekonomibyggnader som försäljes kommer att omfatta en tomt om ca 5000 kvm efter avstyckning, totalt omfattar gården 45 hektar varav 28 ha åkermark, 11 ha bete och 5 ha skog som även kan säljas i sin helhet eller i delar vid intresse. Arrendeintäkt finns för marken och kan finansiera del av köpet. Marken ligger i anslutning till gården med god arrondering. Starta din egen frukt- eller vinodling eller kanske det där mysiga pensionatet som du alltid har drömt om - eller njut av gården precis som den är. Bostaden är inredd i en av de fyra längorna och består av två-tre rum och kök på entréplan samt tre rum på ovanvåningen. Här samsas moderna lösningar med vackra originaldetaljer och ledorden är ljust, tidsenligt och välplanerat. Gästavdelning/kontor finns i en av längorna. Det gamla stallet och logen har inretts till en charmig festsal där det har firats många bröllop och födelsedagar under åren. Den parkliknade tomten bjuder bland annat på flera stenlagda uteplatser, en uppvuxen trädgård och ett underbart vinterbonat uterum. Från rummet har du en sagolik vy över det öppna och böljande Österlenska landskapet.

Den lilla byn Åkarp ligger där Skåne verkligen visar sig från sin vackraste sida. De gula rapsfälten breder ut sig och de kraftigt kuperade backarna känns nästan overkligt vackert. Byn ligger intill de välkända orterna Kivik och Södra Mellby mitt i äppelriket. Några kilometer bort ligger Grevlundagårdens hästanläggning med med de kända ryttarna Peder Fredricson och Lisen Bratt. Det kuperade landskapet med branta backar här har gjort att Österlen har sin egen skidbacke just i Åkarp. Nerfarten är på 200 meter och lockar många besökare när snön faller i Skåne. Området består till största del av utspridda gårdar med åkermark men det finns även lövskogsområden med vacker bokskog som ligger mellan Åkarp och S:t Olof. Den fyrlängade, kringbyggda gården som kommer att bestå av ca 5000 kvm tomt efter avstyckning ligger mitt på denna vackra plats. Utöver denna trädgårdstomt så finns ytterligare ungefär ca 44 hektar mark som är fördelad på 28 hektar produktiv åkermark med bra arrondering i två fält, 11 hektar skog och 5 hektar betesmark som även denna är till salu och säljes i sin helhet eller i delar. Detta ger en unik möjlighet att påbörja egen odling eller produktion. Fastigheten erbjuder dessutom möjlighet till uthyrning eller drivande av egen verksamhet som pensionat, restaurang eller ateljé. Möjligheterna är oändliga.

Från vägen syns den kringbyggda gården, omgiven av höga träd och stengärde. Härifrån skymtas även bostadsdelen till vänster som är en fristående länga med tydlig karaktär från förra sekelskiftet med spröjsade fönsterpartier, slätputsad fasad och stående träpanel. Gårdsbyggnaden till höger är vitputsad med gråsten i den bortre delen. Små, bågformade stallfönster av gjutjärn avslöjar att det har varit stall i denna delen förut. Du kör in på den kullerstensbelagda innergården som har låga och välklippta buxbomshäckar, en liten damm med näckrosor och fina stensatta uteplatser. Det är lätt att föreställa sig en solig eftermiddag här med anländande festfina gäster som ansluter sig till minglet med bubbel i glasen. Innergården är rymlig och fasaderna är enormt välskötta och bevarade. Längan med bostads

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Gård
Boarea
179 m²
Biarea
7 m²
Tomtarea
5 000 m² tomt
Antal rum
5 rum
Driftkostnad
34 100 kr/år
Byggår
1909
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Åkarp 51, Kivik och skaffa lånelöfte nu.

Pris
5 950 000 kr
Driftkostnad
34 100 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

8 512
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 29 dagar sedan, den 24 december 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra gårdar/skog som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips