Lillagård 1

Alvesta, Alvesta kommun Se på karta

5 250 000 kr

6 000 000 kr -13 %
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
180 m²
Tomtarea
20 ha
Byggår
2016

Välkommen till Lillagård 1.

Ca 12 km från Alvesta ligger denna fastighet med bostadshus, gäststuga och ladugård placerat vackert i ett öppet landskap av betesmark och skog. I fastigheten ingår 20 ha mark varav ca 17 ha skog och 1 ha åkermark. Alvesta har en naturskön miljö med möjligheter att paddla, cykla eller vandra längs någon av de vackra naturlederna, fiska i innerskärgården. I Hanaslövs friluftsområde hittar ni downhill och MTB. Skidbacke med flera nedfarter för både stora och små, ett preparerat längdskidspår mm. 10 km norr om Alvesta ligger Kronobergshed där ni kan spela golf, öva skytte, segelflyga och träna hunden bl. a. för att nämna en del. Huvudbyggnaden ligger relativt högt beläget i solig miljö vid en vägs ände. Byggnationen av huset påbörjades 2009 och färdigställdes 2016. Huset har en klassisk småländsk stil med röda träpaneler och vita husknutar. Invändigt möts du av luftiga miljöer med vackert trägolv och synliga träbjälkar i alla rum. Interiören är fördelad på 180 m² i boarea, 1 ½ plan med 5 rum varav tre sovrum. Huset står på tomt om 2000 m² med lättskött gräsmatta och goda möjligheter för parkering. Tidigare huvudbyggnad som idag nyttjas som gäststuga är ett mindre hus på 55 m² med två sovrum, kök, vardagsrum och badrum. Allt är i äldre standard men huset har fortfarande kvar sin äldre charm tillsammans med köksspis och vedkamin. Fiber finns installerat i båda husen, vilket ger god internetuppkoppling. Ladugården är av enkel standard som idag nyttjas för förvaring. Boningshusen har nyttjats som fritidshus men är anpassade för åretruntboende. En fastighet med många möjligheter som passar utmärkt för dig som vill uppleva livet på landsbygden.

Med närhet till både Alvesta och Växjö har du allt du behöver för familjen med skolor, jobb och nöje. På fritiden kan du njuta av livet i lugn och naturskön miljö. För den som är intresserad av jakt finns goda möjligheter för detta. Här finns marker med älg, rådjur och gris samt övrigt småvilt. Från huset finns en mindre skogsväg som kan nyttjas för brukande av skogen. Skogen domineras av gran med inslag av vissa lövpartier. Mer information hittar ni i skogsbruksplanen.

En skogsbruksplan är enbart en okuläruppskattning av skogens volym, ålder, trädslagsfördelning mm och grundar sig således ej på någon exakt mätningsmetod. Det åligger köparen att själv, eller med sakkunnig, kontrollera skogstillståndet inom fastigheten. I köpekontraktet kommer det att skrivas in en klausul där det betonas att de lämnade uppgifterna om skogen är ungefärliga och inte innefattar någon garanti.

Behöver du hjälp med att tolka skogsbruksplan, skattefrågor, m m – kontakta ansvarig mäklare så får du hjälp.

Genom att avstycka fastigheten finns det möjlighet att köpa skogen och husen var för sig.

Fastigheten är förbesiktigad och sotaren har gjort en brandskyddskontroll. Protokoll, skogsbruksplan och prospekt finns under dokument.

Möbler kan ingå, men tas under diskussion med säljaren under senare skede. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att boka tid för visning.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Jørgen Johansen

Egendomsbyrån AB
Mäklare Jørgen Johansen, Egendomsbyrån AB
+4647710000

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.