Ryckelsby Diseberg 1

Boxholms kommun Se på karta

11 900 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
165 m²
Tomtarea
85 ha
Byggår
1909

I Boxholms norra delar, knappa milen från Mjölby och Väderstad ligger Diseberg. Fastigheten består av två sammanförda lantbruksfastigheter, och omfattar totalt ca 85. Vid Diseberg är arealen ca 60 ha och vid gården Helgslätt, som ligger strax söder om E4:an finns resterande 25 ha. På gården har det bedrivits mjölkproduktion, men som nu är under avveckling.
På Diseberg finns ett bostadshus med ett mycket vackert läge, med ån som ringlar sig på baksidan av trädgården. Högbyggd ladugård och loge, lite uthus och en bra verkstad och maskinhall ger en fin gårdsbild. Vid Helgslätt finns ett fint bostadshus i 1½ plan som är uthyrd. Vidare finns en mindre ladugård och loge, samt magasin.
Totalt ca 35 ha åkermark, 19,5 ha betesmark med höga naturvärden och för skogen finns en ny skogsbruksplan upprättad. Skogsmarken omfattar ca 24 ha, och har en bedömd skogsvolym om 2469 m³sk. Stor andel yngre skog, men med en bonitet på 8,2 m³sk/ha så finns goda förutsättningar för ett gott långsiktigt skogsägande.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Linköping

Kontakta mäklaren

Gustaf Eriksson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Linköping
Mäklare Gustaf Eriksson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Linköping
0703-51 05 77