Mossberga 374

Granbergsdal, Karlskoga Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
230 m²
Tomtarea
4 ha
Byggår
1900

Varmt välkomna till denna natursköna och idylliska plats, belägen vid det rofyllda Granbergsdal. Gården om knappt 4 ha innefattar en rad faciliteter och byggnader med bland annat en stor maskinhall med spolplats, ladugård med plats för häst eller annan djurhållning och en helt nyrenoverad, rymlig villa. Nuvarande ägare har omsorgsfullt och noggrant renoverat boningshuset som numera är en modern och yteffektiv familjevilla.

Bostadsbyggnaden har totalrenoverats invändigt mellan 2017-2020 där även badrum, fönster, värmesystem och trekammarbrunn med markbädd har ersatts. Huset ger en varm och hemtrevlig känsla med genomgående tidstypiska och knarrande golv. Vardagsrummet är beläget i fil med matrum/sovrum. Det lantliga köket har generösa arbetsytor med en blandning av modern utrustning och vedspis som harmoniserar med den övriga, smakfulla inredningen.

Vidare finns även en praktisk tvättstuga och groventré samt intilliggande badrum med dusch och wc. Övervåningen ger en fantastisk utsikt från de stora fönsterpartierna över nejden och de tillhörande markerna. De väl tilltagna ytorna och den lika så praktfulla takhöjden inbjuder till många fantastiska tillställningar. Ett nyrenoverat, helkaklat badrum finns att tillgå och är dessutom förberett för badkar samt ytterligare två sovrum finns till buds.

Fastigheten är uppdelad i två skiften där villa, trädgård och maskinhall är beläget vid ena sidan vägen och ladugård, hagar samt betesmark vid den andra. Dessa utgör ca 3 ha av fastighetens totala areal. I anslutning till ladugården finns ett enklare omklädningsrum med dusch samt wc och även ett rymligt vagnslider. Gården, med dess stora kvalitéer lämpar sig ypperligt för hästar eller annan djurhållning, verkstad, lager eller annan egen verksamhet med ett fridfullt och bekymmerslöst leverne i modern standard.

Området är lugnt och idylliskt och i Granbergsdal finns vackra områden att upplevs kring hyttan samt skola. Hör gärna av er för kompletterande frågor och anmälan till visning.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskoga