Lilla Hagebytorp 101

Hagebyhöga, Vadstena kommun Se på karta

3 300 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
109 m²
Biarea
33 m²
Tomtarea
3,3 ha
Byggår
1909

Trevlig gård med stor ladugård för djurhållning och med tillhörande maskinhallar, halmslide och garage. Välkommen till ett trevligt boende på den fina Östgötaslätten!

Fram till huvudentrén går den fina grusad gång fram mellan de perenna rabatterna och här möts ni av snickarglädje och en trevlig farstukvist.
Här finner ni ett bra hus för familjen med stort kök, en bra grovingång med närhet till både tvättstuga och duschrum. På entréplan finns även vardagsrum och matrum med vackra kakelugnar som båda är sotade och klara för att eldas i. Övre plan erbjuder idag två sovrum varav det ena med en kakelugn och klädkammare och med utsikt mot den fina ekdungen. Det andra sovrummet är ett litet mindre barnrum eller plats för hemmakontoret. Det finns möjlighet att skapa fler sovrum på den oinredda delen av detta plan.

Stor fin trädgårdsmiljö med grusade gångar, med brygghus och med en fin ekdunge intill finner ni här en möjligheternas plats till självhushåll gällande både djur och odling. Cykelavstånd till Vätterviksbadet och till Vadstena. En ny cykelväg kommer att anläggas mellan Vadstena och Motala.

Flygel
En charmig flygelbyggnad med en äldre inredd bostad om 1 rok. Här finns även en kakelugn, vilken inte är kontrollerad.
Förråd med plats för syltburkarna eller annan förvaring. Intill finns ett garage med gjuten platta samt har man ett stort loft för festligheterna på övre plan.

Ladugård
Gjuten platta, fodergång och här finns svinstallarna kvar. Vidare in i ladugården finner ni hötorken och ett loft.

Garage
Grusat golv och vitmålade väggar.

Maskinhall
Ingång till torken och ladugården.
Plats för större maskiner.

Ekdungen
Det finns en inventering gjord 2015-09-16 av Calluna gällande naturvårdsprogram. Inventerad plats har naturvärdeklass 2, vilket
visar på högt naturvärde och skydd för ekar. Det finns lavar på platsen, vilket framhålls som del i motivering för skydd.

Välkomna till en mycket fin plats på den östgötska slätten mellan Vadstena och Motala. Bussförbindelser finns och en cykelväg kommer att byggas utanför fastigheten med en sträckning mellan Vadstena och Motala.

Välkomna till visningen!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Motala

Kontakta mäklaren

Louise Nyenger

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Motala
Mäklare Louise Nyenger, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Motala
0706-229500