Norra Edevägen 8 & 10

Järvsö, Ede, Ljusdals kommun Se på karta

3 975 000 kr

Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
130 m²
Biarea
20 m²
Tomtarea
5 ha
Byggår
1876

Gården Vallmans med jakträtt i Vvo och ett naturskönt läge med mysig innergård mot Ljusnan där det finns en stor uteplats som har utsikt över den blåa älven och de gröna åkrarna. Gårdens historia sträcker sig hundratals år bakåt i tiden till 1876. Huset är smakfullt renoverat med moderna färgval och detaljer som pärlspont, trägolv och spegeldörrar. Här är det bara att flytta in och njuta av huset, det blåa vattnet och den grönskande omgivningen. På gården finns ett vackert timrat härbre, en stor festlada och en hölada närmast stranden. Man tar sig lätt in till Järvsö eller Ljusdal med bil eller cykla på den nybyggda cykelleden. I närheten finns Edeberget och skogar med naturliga stigar för cykel och vandring. (Liten markbit närmast älven ägs av Järvsö socken storskifteslag vilket de gör på ett flertal platser). Fastigheterna ingår i kommunens LIS-plan som kan vara ett dispensskäl från strandskyddet att bygga tex fritidsstugor eller tex fiskecamp med det ultimata fiskevattnet mellan Edängeforsen och Edeforsen.
Spekulanter meddelar bankhandläggare vid ansökan om lånelöfte innan bud att det är två fastighetsbeteckningar med olika taxeringskoder samt att de ej är samintecknade (banker kan ordna så inteckning gäller i båda fastigheterna om de anser att det behövs). Eventuell samtaxering gör man hos Skatteverket.
Järvsö-Ede 4:22 har taxeringskod 220 (bostadshuset). Taxeringsvärde: 646 000 kr.
Järvsö-Ede 4:17 har taxeringskod 110. Lantbruksenhet. Taxeringsvärde: 125 000 kr.

Förvärvstillstånd krävs för köpare som ej varit skriven i Ljusdals kommun minst ett år. Mäklaren sköter ansökan till Länsstyrelsen. Ansökningsavgift 4600 kr betalas av köparen.

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Christian Jonsson, Husfoto
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Järvsö

Kontakta mäklaren

Pär Berglin

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Järvsö
Mäklare Pär Berglin, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Järvsö
070-322 54 39