Hammarsnäs Stora Drospan

Linneryd, Tingsryds kommun Se på karta

4 750 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
180 m²
Tomtarea
3 ha
Byggår
1790
Driftkostnad
45 263 kr/år

Söker ni en fastighet där minnen för resten av livet kan skapas? Önskar ni lyx såsom sjöutsikt, egen strand, bastu och vedeldad badtunna? Här i öppen glänta finner vi en pärla som är redo för nära och kära att skapa minnen tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje!

Fastigheten har en tomtarea på ca 3,5 ha som består och omgärdas av en frodig oas med grönytor, skog och åtråvärt läge vid sjön. I trädgårdens paviljong kan du slå dig till ro, slappna av i den vedeldade badtunnan och njuta av dofter från odlingsland. Vid strandkanten badar du när andan faller på. Efter ett friskt dopp kan du värma dig i den vedeldade bastun.

På tomten står en 2-plans mangårdsbyggnad om 180 m² som erbjuder 5 rum varav 4 sovrum renoverad i lantlig stil. När vi träder in genom framsidans veranda möts vi av en hall där ljus träpanel pryder väggarna. Fötterna placerar vi på vackert laminatgolv i ek. På första plan finner vi vardagsrum, eldstad med installerad kassett som förgyller rummet. Finns det något bättre än att krypa upp i soffan en kylig dag och mysa framför vedeldad braskamin? Intill vardagsrummet är köket placerat med plats för den växande familjen att avnjuta måltider med fantastisk vy över sjön. Fikat avnjuter vi i anslutning på den inglasade altanen eller trädäcket. En harmonisk grön medaljongtapet pryder väggarna i sovrummet på första plan. Renoverat badrum med mosaik, träpanel och klinkergolv. Här finns kombinerad tvättmaskin och torktumlare, dusch, tvättställ, wc och spotlights i taket.

En trappa upp finns ytterligare tre sovrum med vackra synliga takbjälkar. Vardera sovrum har sin egen charm och lyx. I ett av sovrummen har du tillgång till egen toalett och braskamin. Enkelrummet har lyxen att kunna öppna upp till balkong och njuta av en glittrande sjöutsikt. Det stora sovrummet är i dag inrett som kontor. Även här en maxad takhöjd som ger rymd, vedeldad braskamin med kassett som höjer mysfaktorn.

Genom Viren, som fastigheten gränsar till, rinner Ronnebyån som är en fin kanotled som sträcker sig från Hovmantorp till Ronneby. I nedre änden av Viren en knapp timmes paddling från fastigheten ligger Korrö, ett utmärkt utflyktsmål för en god lunch.

Med fastigheten följer fiskerätt i Viren. Här kan du få både aborre, gös, gädda, braxen, sutare och mört på kroken. Genom fiskerätten finns det även möjlighet för kräftfiske och fiske med fasta redskap såsom nätfiske.
Fastigheten är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll finner ni under dokument. Säljaren kommer teckna en dolda felförsäkring vid överlåtelse.
Mycket av lösören och möbler kan ingå i köpet.

Förvärvstillstånd krävs enligt jordförvärvslagen.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål att inte beträda tomten utan mäklaren.
Varmt välkommen att boka tid för privat visning!

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Melanie Oehme

Egendomsbyrån AB
Mäklare Melanie  Oehme, Egendomsbyrån AB
+4647710000