Kommande

Pipartorpsvägen 28

Sorunda, Nynäshamns kommun Se på karta

11 000 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
181 m²
Biarea
14 m²
Tomtarea
5,3 ha
Byggår
1909
Kommande

Drömmen om din egna hästgård kan bli sann. Snart finns möjligheten att förvärva denna trevlig hästgård om ca 5 ha i lugn och underbart lantlig miljö. På fastigheten finns ett fint sekelskifteshus om 6 rum med vackra tidstypiska detaljer. En stor lada med möjlighet att bygga om till stall, idag är en mindre del inredd med stall för ponnier. Här finns även utrymmen så som garage, verkstad, två carportar för stora fordon/hästtransporter samt ett mycket charmigt gästhus som kan hyras ut.

Huvudbyggnaden som är på totalt 195 kvm har under 2020-2021 varsamt renoverats, målning och tapetsering av ytskikten, nya golv, renovering av kök, renovering badrum samt tvättstuga och toalett. Nuvarande ägare har även installerat ett bergvärmesystem samt anlagt nytt enskilt avlopp. Huset bjuder på stora och härlig rum med genomgående vackert ljusinsläpp utan direkt insyn. Tidstypiska detaljer har bevarats för att bibehålla husets vackra sekelsiktesanda som harmoniserar fint ihop med den lantliga omgivningen. Här finns fyra sovrum, ett stort och lantligt kök med ett intilliggande matrum, vardagsrum, badrum, wc och tvättstuga. Mycket generöst med förvaringsytor i flera sidovindar.

Idag erbjuder gården mycket goda möjligheter till lösdrift med stora ligghallar, plana fina hagområden i direkt anslutning till gården, en rundkorall samt stora möjligheter att bygga ridbana m.m. Här är ridmöjligheterna enorma med kilometervis av ridvägar, skog och närhet till goda träningsmöjligheter på högklassig ridanläggning Runsten Equestrian.

Huset har genomgått en förhandsbesiktning och säljarna har tecknat en dolda felförsäkring som gäller i 10 år.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Haninge

Kontakta mäklaren

Mikaela Hertzman

Bjurfors Haninge
070-725 06 80

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.