Kärvsta 126

Stöde, Sundsvall Se på karta

2 950 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
120 m²
Biarea
133 m²
Tomtarea
9,3 ha
Byggår
1888

Gård om drygt 9 hektar med två vackra bostadshus (120 kvm + 133 kvm boarea) belägen strax öster om Stöde. Här finns bland annat egen badbrygga med soldäck och båtplats vid Stödesjön samt grillkåta på berget med magnifik utsikt över Ljungan och Stödesjön och den egna marken. Här har man 8.000 kW frikraft per år samt halv abonnemangskostnad.

Bo själv i ena huset och hyr ut det andra eller utnyttja det perfekta läget för olika typer av verksamhet: varför inte fånga upp resenärer och starta Bed and Breakfast eller gör som nuvarande ägare, använd delar av fastigheten som hund- /kattpensionat? Fram tills nu har “Hundotellet Nos In” bedrivits här med goda resultat. Alla tilltänkta lokaler är anpassade och godkända hos Länssyrelsen Västernorrland för denna typ av rörelse (följer ej med vid köp utan måste ansökas på nytt för nya näringsidkare).
Obs! Det är endast fastigheten som är till salu, ej verksamheten. Verksamheten hålls igång fram tills ägarbyte med kommande köpare sker.

På den egna skogsmarken och i området omkring finns goda bär- och svampmarker och vackra strövområden längs med S:t Olavsleden som går här. Jakträtt i Kärvsta jaktvårdsområde medföljer fastigheten.
Nuvarande ägare har skött om fastigheten för att på lämpligast vis bevara såväl den vackra interiören som exteriören. Under juli månad byts golv i matsal (inkl ny bröstpanel/hög golvsockel) och kök.

Läs mer hos mäklaren
Carlsson Ring Fastighetsmäklare AB