Bänatorp Västergården

Vårgårda Se på karta

8 900 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
186 m²
Tomtarea
8 ha
Byggår
1909

Nu finns möjlighet att förvärva en komplett hästgård om ca 11 ha mark som har allt man behöver för att ha hästverksamhet. Med naturskönt läge mellan Alingsås och Vårgårda ligger Bärnatorp Västergården, en väl omhandtagen anläggning och optimal för träning av hästar.

På gården finns idag totalt ca 20 boxplatser varav en stor stallbyggnad med 17 boxplatser, uteboxar mm. Stallbyggnaden är uppdelad i tre delar, vilket gör att någon av delarna kan med fördel användas som privat stall eller hingst-stall om man bedriver verksamhet. I Stallet finns också två sadelkammare, foderutrymme, spolspilta och toalett. Gården består också av ett stort ridhus, paddock, stora fina hagar, verkstad, carport, tre bostäder, en huvudbyggnad och ett gårdshus samt lägenhet på gården. Gården har även två enklare gästrum med el men utan vatten och toalett. Hela anläggningen är mycket välplanerad och lättskött. Bostadshuset är uppfört runt 1900-talet och är ca 186 m². Huset är välplanerat med öppna ytor i en klassisk tappning och en eldstad som sprider värme och gemyt i hela huset. Gårdshuset som är ca 75 m² ligger i direkt anslutning till ridhuset och är totalrenoverad för ca 10 år sedan med nytt kök, helkaklat badrum samt nya ytskikt mm. Lägenheten som ligger i en av ekonomibyggnaderna är enklare med kök, toalett och dusch samt tre bra sovrum samt vardagsrum. Ca 100 m från gårdscentrat finns en vacker högt belägen tomt för byggnation av ytterligare en bostad. Platsen har förhandsbesked för nybyggnation.
Bärnatorp Västergården har idag allt man kan tänkas behöva för den hästintresserade, men det finns också stora ytor och plats för att vidareutveckla anläggningen till det man drömmer om.

Varmt välkomna att boka in er till visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås