Riddersbergs säteri

Jönköping, Jönköping Karta & restider

Gård/SkogGård/Skog

Tio minuter sydöst om Jönköping invid Rogbergasjön med sydvästläge ligger Riddersbers säteri om ca 4 ha. Ett sällsynt välskött och uppskattat Corps de Logi (CDL) där den luftiga och spatiösa planlösningen anpassats till den aktiva stora familjen. På entréplan åtnjuter du salonger och bibliotek med stora ljusinsläpp, speciellt tilltalande är den rundade utbyggnaden mot sjön med tolv höga fönster samt köksdelen där ett stort Kvänumkök övergår till vardagsmatsal och vidare till en myshörna framför brasan. Även entrén med sina marmoreringar och stengolv bidrar starkt till upplevelsen av Riddersberg. På övre plan är det flera sovrum varav master bedroom utgör en betydande del med sällsynt rymlig walk in closet och lika stort intilliggande badrum. Här finns även ett sällskapsrum med balkong utåt sjön och flera badrum. Riktig vinkällare med valv och superba sällskapsytor för tillställningar eller mys framför brasan.
Nere vid strandkanten finns brygga och sjöstuga i äldre stil, en lugn plats med vattnet precis intill och med sol från tidig morgon till sen kväll.

Invid CDL finns två flyglar om ca 220 kvm vardera, de hyser 2-3 lgh vardera och är för närvarande utan hyresgäster.

På den norra delen av fastigheten en bit ifrån CDL ligger Riddersbergs värdshus med plats för ca 120 pers, tidigare utarrenderat. På insidan finns vackra grekiska pelare och en otroligt genuin och härlig atmosfär med utsikt mot sjön. Värdshuset har samma härliga naturvärden som Riddersbergs säteri i övrigt erbjuder.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
650 m²
Biarea
25 m²
Tomtarea
4,6 ha tomt
Byggår
1860
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Riddersbergs säteri och skaffa lånelöfte nu.

Pris
21 000 000 kr

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

66 069
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 179 dagar sedan, den 27 mars 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Är du nyfiken på att veta mer om området?

Guider & Tips