Torsåsby Fridhem gård 1

Alvesta kommun Se på karta

2 795 000 kr

3 200 000 kr -13 %
Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
140 m²
Tomtarea
2 ha
Byggår
1900

Välkommen till Torsåsby Fridhem gård 1! Här erbjuds en mycket trevlig hästgård mitt i de småländska landskapet med närhet till sjön Åsnen. Bostadshuset är välhållet och har genomgått flera renoveringar med en bevarad charm. Huset erbjuder en bra planlösning och ett stort ljusinsläpp, här bjuds du också på härlig utsikt över närliggande natur. Entréplan har en välkomnande hall med kamin, ett mysigt vardagsrum, renoverat Ryssbykök med bra utrymme samt vedspis, ett matrum med plats för större matbord, renoverat badrum/tvättstuga samt två st sovrum. En trappa upp på övre plan finns ett allrum med bra rymd, ett sovrum med förvaring i kattvind samt en renoverad och helkaklad toalett. Fastigheten är ansluten till fiber via Wexnet.

På fastigheten finns en mindre ladugårdsbyggnad med 2 ponnyboxar, sadelkammare och loge. Här finns också ett nyare utestall för 2 hästar. Ca 2 ha inägomark i direkt anslutning till gårdscentrat. Bra ridvägar i närområdet.

Torsåsby ligger lugnt och skönt mitt i naturen samt med närhet till sjön Åsnen. Samhället har förskola och kyrka. Närhet till Alvesta och Växjö med dess kommunikation och handel.

Fastigheten omfattas av Jordförvärvslägen och kan kräva förvärvstillstånd.

Fasigheten är anmäld till kommunalt vatten som är planerat till ca 2023 - 2024. Fastigheten är del av en förening som har ett banklån för detta projekt. Lån kommer att övertas av kommunen.

Välkommen på visning!

Alexander Franzén
[email protected]
070-298 87 44

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alvesta

Kontakta mäklaren

Alexander Franzén

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alvesta
Mäklare Alexander Franzén, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alvesta
070-298 87 44

Visningstider

  • 30
    jan
    Sön 30 jan kl. 10:00–11:00
    Bokad visning - vänligen anmäl dig via hemsidan eller kontakta mäklaren
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.