Sigridslundsvägen 2

Grevlunda, Simrishamns kommun Se på karta

9 995 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
280 m²
Biarea
25 m²
Byggår
1890
Antal besök
15 320
Dagar på Hemnet
10

Välkommen till Österlen och Grevlundas böljande landskap! Här finner vi en underbar hästgård bestående av mangårdsbyggnad, gästlägenhet, beteshagar samt stallar och ridbana (40 x 60 m) ”high tide” av högsta klass. Gården, som ligger ett stenkast från Grevlundagården där Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson driver sin framgångsrika verksamhet, har ett privat läge omgiven av ståtliga träd och en prunkande trädgård.

Mangårdsbyggnaden, uppförd 1890, har över åren genomgått en varsam renovering. Vi finner helkaklade badrum, generöst tilltaget kök, stora sällskapsrum och rymliga sovrum. Gammaldags veranda, synliga takbjälkar, eldstäder, vitsåpade furugolv. Gästlägenheten rymmer tre (!) sovrum, stort vardagsrum/matplats, fullt utrustat kök och helkaklat badrum. Generationsboende, för gäster eller som uthyrningslägenhet...? Både gästlägenhet och stallplatser ger fina intäkter för den som vill. Vattenburen värme från jordvärmeanläggning och fiber.

I stallet finner vi totalt 10 godkända boxar, extra stora vattenkoppar med värme, uppställningsplats, spolspilta med varmt och kallt vatten och stor sadelkammare. Dessutom ett gym och hönshus. 2017/2018 skapades/renoverades stallen och samtidigt anlades en stor belyst ridbana av yppersta klass. Konceptet ”high tide” (”ebb och flod”) håller underlaget perfekt oavsett väderlek. Rast- och beteshagar finns på gårdens 2,6 ha mark. Vi finner även en vedeldad bastu, en liten äppelodling och inte minst en artesisk källa, som föder tre dammar perfekta för kräftodling. Dessa ska tidigare ha använts för odling av rom till slott och adel.

Området med dess kuperade landskap är omtyckt av naturälskare. Utsikten mot Hanöbukten, Haväng och Vitemölla är magnifik. Service och skola finns i både Sankt Olof och Kivik. I området finner vi även en mängd omtyckta kaféer och restauranger. Bussförbindelse finns mot både Simrishamn och Kristianstad.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarna Ekström & Co AB

Kontakta mäklaren

Anna Ingelgren

Mäklarna Ekström & Co AB
0709-921522
Guldhemmnet logga

Finalist

Årets Mäklarkontor

Guldhemmet 2020

Visningstider

  • 24
    okt
    Imorgon kl. 11:00–12:00
    Anmäl dig via fastighetsmäklarens hemsida eller genom att ringa kontoret 0414-14640.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.