Nybovägen 2

Grövelsjön, Älvdalens kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
150 m²
Tomtarea
191 ha
Byggår
1932
Driftkostnad
46 000 kr/år

Norra dalarnas fjällvärld växer sig allt starkare i konkurrensen om att vara en destination som lockar människor till sig året runt med många aktiviteter som passar alla människor på ett eller annat sätt- men det starkaste varumärket vi har här är ändå naturen med fjälltopparna som vi vandrar till som en dags utflykt och de djupa dalarna där vi paddlar kajak, fiskar eller kör snöskoter vintertid. Denna natur ska vi vara rädda om och värna på bästa sätt. Denna fastighet som nu ska säljas är en av de större privata fastigheterna norr om Idre och har 191 hektar skog och mark på samma fastighetsbeteckning. Så med detta ägande har man ett ansvar att förvalta skogen på bästa sätt så att den kan attrahera folk från när och fjärran i många generationer till framåt i tiden.

Fastigheten Älvdalen, Floåsen 7:5 är en genuin fjällbondgård och säkerligen en av Sveriges bäst bevarade sett till byggnader, skogen och jaktområde.
Skogen är uppdelad på 8 olika skiften i varierande storlek (se skogsbruksplan) och på gården finns hus, större uthus med ladugård, stall med loge ovanpå det med stora förvaringsmöjligheter. Här finns även gammelstuga, vagnslider, mejeribod, smedja och mindre bagarstuga.
På fastigheten finns även ett ställe som heter Storbäcken- här finns en stuga som mestadels har använts vid älgjakten och som jägarna bor i vid jakt på markerna.
Vid Sävåshån finns det en båtplats som ligger på egen mark och här finns det en plåt eka.
Även vid Sjöstugan som ligger vid Grövelsjön har man en båtplats som tillhör fastigheten, här har man även fiskerätt.

Sond-skoterleder på mer än 150 mil rakt ut vildmarken finns i anknytning till gården så man åker direkt ut på de preparerade lederna.
Sågliden och Grövelsjön ligger ju väldigt nära norska gränsen och till Trysil är det bara 11 mil.

Sammanfattningsvis så är detta en möjlighet som inte kommer tillbaka inom överskådlig framtid att kunna köpa en komplett gård med stora uthus och bevarat stall och ladugård, fiskdamm på gården- stora skogsskiften på en total areal om 191 hektar- egen jaktkoja vid en tjärn där jakten delvis bedrivs på egen skog samt angränsande skogsfastigheter- flera båtplatser vid bland annat Sjöstugan nere vid Grövelsjön.

Som lite kuriosa kan nämnas att bröderna som var i generationen före på denna gård bedrev eget sågverk och sysselsatte sig med att förse gården och andra gårdar i socken med sågat virke.

Det finns en detaljplan för fastigheten som ännu inte har skridit till verket.
I korta drag så innebär denna plan ett kontorshotell /hotell och restaurang för besökare och för företag /privatpersoner som vill jobba i lugn och ro under kortare eller längre perioder.
10 rum och med utrymme för konferens.
Bostadsrätter antal 10 .
Aktivitets hus fristående med tillgång till swimmingpool sommar som vinter och utrymmen för olika aktiviteter som gym , lekhörna, inomhus trädgård- detta kan även fungera som generationsboende.
Se mer av detaljplanen under dokument

När det gäller priset på fastigheten Floåsen 7:5 så ring oss för mer information, Daniel Nyström i första hand, eller Svart Karin Karlsson
Mer information och dokument hittar ni på mäklarens hemsida.

"På grund av och eftersom säljarna inte vill publicera aktuellt försäljningspris pris eller det slutliga priset i annonsen hänvisar säljare till mäklare för prisuppgift och om budgivning blir aktuell så publiceras inte buden på internet eller via hemnet.
För slutligt försäljnings pris hänvisar säljare till

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Idre Älvdalen

Kontakta mäklaren

Svart Karin Karlsson

HusmanHagberg Idre Älvdalen
Mäklare Svart Karin Karlsson, HusmanHagberg Idre Älvdalen
070 427 01 00