Pipartorpsvägen 28

Norra Sorunda, Nynäshamn Se på karta

14 900 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
120 m²
Biarea
80 m²
Tomtarea
110,6 ha
Driftkostnad
69 000 kr/år

Möjlighet att förvärva en generös skogsfastighet med välskött gårdsbild, optimalt planerad för dig med ett stort hästintresse. Vackert och mycket lugnt beläget med rogivande utsikt över inägorna. Ett ombonat och välskött gårdscentrum bestående av mangårdsbyggnad med uppskattad totalyta om 200 m², charmigt gårdshus, lada med inrett stall, maskinhall, ett par carports och ett par mindre byggnader med bland annat en verkstad. Attraktivt läge på Södertörn i Norra Sorunda. Visst renoveringsbehov.

Bästa möjliga förutsättningar att bo på landet och samtidigt ha närheten till Stockholm.

Fastigheten består av två skiften och har en totalareal om 113,7 ha varav 86,4 ha skog. Åker- och betesmark om 22 hektar. Med inägorna runt knuten finns möjlighet till odling, småskalig djurhållning eller annat brukande av marken.

Produktiv skogsmark om 86,4 ha med ett virkesförråd om 23 000 m³sk, varav 13 800 m³sk är G2-, S1- och S2-skog. Medelbonitet på 7,7 m³sk per ha. Högt medeltal 266 m³sk per ha. Överlag bra bonitet och tillväxt med en variation mellan snabbväxande skog på f.d inägomark till talldominerad skog på kargare och mer bergbunden mark.

Jakträtt ingår, i dagsläget ingår fastigheten i ett licensområde tillsammans med en annan fastighet på drygt 200 hektar och har tillstånd att skjuta en älgkalv fram till sista januari. I driftkostnad ingår gårdsförsäkring för skog och byggnader och att huvudbyggnad uppvärms med ren el. Mer information och bilder finns i länken Prospekt på webbannonsen hos lrfkonsult.se

Välkommen till Pipartorp och anmäl intresseanmälan till fastighetsmäklaren.

Läs mer hos mäklaren
LRF Konsult