Skepparpsvägen 28

Skepparp, Simrishamns kommun Se på karta

11 995 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
178 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
15,2 ha
Byggår
1909
Driftkostnad
34 580 kr/år

Välkomna till Skepparpsvägen 28, med omgivningar så vackra att Astrid Lindgrens paradisplats ”Nangijala” från Bröderna Lejonhjärta utspelade sig här längs med ån som rinner genom fastigheten. På vandringen genom paradiset i Skepparp upplevs en komplett naturupplevelse som kan bli en del av er vardag. De lugna vattendragen byts ut mot trolsk tallskog och grusvägarna ersätts av böljande backar, den gemensamma nämnaren är att allt tillhör ägaren till Skepparpsvägen 28, fastigheten som omfattar 15 hektar mark. Kanske är det dags för er att förverkliga drömmen om en egen gård på Österlen?

Denna väl tilltagna plats är ursprungsfastigheten i Skepparp, en korsvirkesgård klädd i röd träpanel med anor från ca 1821. Idag är gårdens 15 hektar mark fördelade på inhägnad betesmark med varierande miljö, slåtteräng som bringar god skörd, ridbana, Verkeåns vattendrag samt tall- och bokskog. Boendet är placerat centrerat mitt i markerna vilket ger bästa möjliga uppsikt och vy. I det harmoniska och fullkomligt unika landskapet vid Havängs naturreservat kanske det är just ni som fortsätter med djurhållning, startar caféverksamhet eller bestämmer er för att kombinera eget boende med uthyrning, på en och samma natursköna plats. Oavsett tankar och behov kan det bli verklighet här på Skepparpsvägen 28 där enbart fantasin sätter gränsen.

Från den fina innergården med underliggande kullersten och ett skuggande vårdträd beskådas de fyra längorna fördelade på bostad, stall, sadelkammare och carport. Boningshuset genomgick en stor förändring omkring 2005 när en del av boningshuset grävdes ur och fick vattenburen golvvärme. Det är förberett för fler rum på både entréplan och/eller övre plan men redan idag erbjuder boningshuset 5 rum och kök jämte två badrum, en WC samt tvättstuga. I köket, som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet, finns en källare bevarad vilket skulle kunna bli er vinkällare. Matsalen har öppet upp i nock, djupa fönsternischer och golv i tegel.

Boningshuset ligger vidbyggt med stallet och logen. Logen uppfördes 1933 och har möjlighet för fler boxplatser, idag finns 6-7 platser för storhäst varav 5 av dem med öppningsbara fönster mot innergården. Stallet totalrenoverades 2004 med ny grundkonstruktion, nya boxar och uppvärmd sadelkammare. Övriga biutrymmen där såväl motorfordon, redskap, foder och material ryms erbjuds därefter i logen, uthuset och carporten. Uthuset är uppfört i tegel och gråsten, en vacker byggnad i direkt anslutning till den natursköna vandringsleden ”Skåneleden” som går genom gården - någon form av caféverksamhet vore av den anledningen inte en tokig idé!

Byn Skepparp ligger strax öster om Ravlunda i Verkaåns dalgång, ån som även kallas Skepparpsån. Nedströms från byn och gården ligger Skepparps vingård och senare oändliga, milslånga ridvägar i skog, på fält eller vid havet. Uppströms ån nås tätorten Brösarp med all nödvändig service men även spa- och restaurangupplevelser. Gården ligger enbart 2,5 km från havet och regionens vackraste sandstränder!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen

Kontakta mäklaren

Micaela Rydberg

Bjurfors Österlen
Mäklare Micaela Rydberg, Bjurfors Österlen
0701641927

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.