Kärvsta 126

Sundsvalls kommun Se på karta

2 950 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
120 m²
Tomtarea
9 ha
Byggår
1888
Driftkostnad
52 704 kr/år

Nu finns det möjlighet att förvärva Kärvsta 126. En gård uppförd mellan sent 1800-tal och tidigt 1900-tal.

Den ljusa mangårdsbyggnaden har en snickarglädje utöver det vanliga och här känner ni verkligen tidens vingslag i de gamla timmerväggarna när ni stiger innanför dörren. Historien berättar om Fru Thea Frebelius från Stockholm som bosatte sig på gården tillsammans med sin man, sjökapten, Axel Frebelius.

Gården utgörs idag av två mangårdsbyggnader där det faktiskt är det gula, "gästhuset", som är det större av de två. De båda byggnaderna har dock gott om utrymme båda två och här finns stora möjligheter för en ny köpare. Nuvarande ägare har verksamhet och använder det gula huset till kontor och sin verksamhet medan det vita huset utgör boningshus.

Oavsett om ni är intresserad av ett generationsboende, Bed and breakfast, driva verksamhet eller bara har gott om utrymme så kan den här fastigheten passa er. Bygden är levande så för den som vill ordna fint för pilgrimmer och turister finns stora möjligheter. För den som bedriver verksamhet eller vill jobba hemifrån så finns fiber indraget via ServaNet. Frikrafts-avtal finns samt en solcellsanläggning vilket håller ner driftskostnaderna.

Fastigheten sträcker sig hela vägen ned till Stödesjön där det finns en remsa söder om järnvägen där ni har ett härligt sjönäste att spendera sommarkvällarna vid. Ovanför gårdscentrumet har vi en fantastik utkiksplats med vacker utsikt över Stödesjön, Ljungan och ljugandalen.

Vidare på fastigheten har vi generöst garage och en äldre byggnad som utgjort stall. Öppnar vi upp portarna i berget finner vi också en riktig pärla!

Det här är en fastighet som måste upplevas på plats. Varmt välkommen att boka er på visning!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Sundsvall

Kontakta mäklaren

Anna Östlund

HusmanHagberg Sundsvall
Mäklare Anna  Östlund, HusmanHagberg Sundsvall

Visningstider

  • 27
    sep
    Mån 27 sep kl. 17:00–17:45
    Anmälan krävs, varmt välkommen med er bokning på vår hemsida.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.