Svenarum NORRGÅRDEN 1

Svenarum, Vaggeryds kommun Se på karta

7 600 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
210 m²
Biarea
50 m²
Tomtarea
35 ha
Byggår
2005
Driftkostnad
44 100 kr/år

Då kan ni sluta leta. Här finns allt och lite till!

Varför inte skapa en hästgård, generationsboende eller stugby? Dessutom är uthyrningsmöjligheterna väldigt goda!
Här kommer ni kunna spatsera runt i fastigheten som omringas av fina Malmbäcksån och Hokaån.

Detta unika tillfälle ger er en lantbruksfastighet med strax över 35 ha skog och mark. Här finns det gott om utrymme för den kreativa och händige där möjligheterna är oändliga.
Med historik, kultur och minnen så har fastigheten vart i famljens ägor i generationer. Välbevarat, charmigt och moderniserat är några ledord om denna gedigna fastighet.

Fastigheten är perfekt beläget för de naturälskande personerna. Ån rinner och omringar fastigheten på ett fantastiskt sätt. Både fiske och kanotutövande är fullt möjligt. Dessutom har de boende fiskerätt i Fällesjön.

Ni får ta del av ett 1 1/2 plans hus som är uppförd och slutförd 2005. Huvudbyggnaden innehar vattenburen golvvärme på entréplan, stora gemensamma ytor samt gedigna fönsterpartier som skapar en härlig rymd med underbart ljusinsläpp. I bostadshuset har ni tillgång till 6 rum och kök, rymligt och helkaklat badrum med badkar, wc och dusch. Dessutom finns en extra dusch och wc i anslutning till tvättstugedelen vid köket. Det finns 2 trappor till övre plan där det går skapa fler sovrum om så önskas. Samspelet mellan kök, matsal samt vardagsrummet på entréplan är påtagligt och är något man tänkt noga hos nuvarande ägarna när man ritade huset från en göteborgsfirma.

Utöver denna gedigna huvudbyggnad får ni ta del av "Gammelstugan", Petterslund, snickarboden, ladugård samt garage/carport/verkstadsdel. Förberett för boxar finns för hästar tillsammans med en varmbonad sadelkammare.
Gammelstugan samt Petterslund har varit uthyrt en längre tid och är välisolerade och renoverade. Dock har man varit noga med att behålla unika och charmiga knutar, balkar och vedspisar etc. Alla kakelugnar, vedspisar och öppna spisar i dessa byggnader är godkända.

Finns mycket man kan och vill skriva om denna fastighet med tillhörande byggnader och marker. Det enda rätta är att ni bokar in er på visningen så får ni se med egna ögon.

Värt att veta;
- Ny skogsbruksplan från 2022
- Ny infiltrationsbädd 2022
- Fiber indraget
- Bergvärme
- Djupborrad brunn
- Flertalet nyrenoverade/tilläggsisolerade byggnader för potentiell uthyrning.

Summa summarum så får ni ta del av en fastighet där både privat och näringsmöjligheterna är goda för framtida planer. Inte nog med det lantliga läget så har ni smidiga vägar till Hooks Herrgård med spa/golfbana, centrala Vaggeryd för vardagliga nödvändigheter samt Jönköping på knappa 30 minuter.

Ta gärna del av alla viktiga handlingar under dokumentfliken innan visning.
Ni bokar in er via hemsidan på den tid som passar.

Vi ser fram emot eran vistelse!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vaggeryd

Kontakta mäklaren

Andreas Johansson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vaggeryd
Mäklare Andreas Johansson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vaggeryd
0734-13 11 08