Kuppersmåla Gård

Tingsryd Kommun, Tingsryds kommun Se på karta

11 000 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
180 m²
Biarea
42 m²
Tomtarea
26 ha
Byggår
1973

Välkommen till Kuppersmåla Gård, belägen i hästriket Tingsryd kommun. Bara 25km från gården finner du Tingsryds rid- och körklubb, mataffärer, bank, apotek och diverse nödvändigheter så som hästbutik. Kuppersmåla Gård erbjuder en rad av diverse ekonomibyggnader. Ett mycket vackert stall på 200kvm, 840kvm ridhus/maskinhall, 2 stycken tälthallar, 180kvm samt 100kvm och ytterligare en Maskinhall/gårdshall på 375kvm. Fastigheten har en total area på 26,1813 ha.

Markens bostadshus är ett tegelhus från år 1973. Bostadshuset är på 180kvm, biyta 42kvm. Huset är uppdelat på fyra möblerade plan. Entré plan, källarplan, mellanplan samt övreplan.
Entréplanet har ljusa fina rum med valv som öppning till varje rum. Dekorerade taklister och takrosetter ger verkligen en herrgårds känsla samt lyx. Fullutrustat kök i rustik ek, samt stort matrum med utgång till möblerat uterum med braskamin. En trappa ner från entréplan finner vi ett stort sällskapsrum. Husets källare ligger ännu en trappa ner där vi finner ett sovrum, kontor, tvättstuga samt stor inredd kaklad toalett med duschrum, wc, handfat, garderobsförvaring. Från entréplan kan vi gå en trappa upp. Där finns 2 sovrum samt kaklat badrum med dubbelhandfat och inbyggnads toalett.

Kräftfiske i dammarna, fiske i Mörrumsån ingår samt egen badplats.

Skogsmarken domineras av tillväxande skog. Markerna bedöms i huvudsak som friska med delvis rörligt markvatten. Den produktiva skogsmarken uppgår totalt till 17 ha enligt fastighetstaxeringen.

En skogsbruksplan är enbart en okuläruppskattning av skogens volym, ålder, trädslagsfördelning mm och grundar sig således ej på någon exakt mätningsmetod. Det åligger köparen att själv, eller med sakkunnig, kontrollera skogstillståndet inom fastigheten. I köpekontraktet kommer det att skrivas in en klausul där det betonas att de
lämnade uppgifterna om skogen är ungefärliga och inte innefattar någon garanti.

Behöver du hjälp med att tolka skogsbruksplan, skattefrågor, m m – kontakta ansvarig mäklare så får du hjälp.

En fantastisk hästgård och vacker villa som bör upplevas på plats!

Varmt välkommen att boka tid för visning

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Martin Florén

Egendomsbyrån AB
Mäklare Martin Florén, Egendomsbyrån AB

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.