Höja landsväg 175

Ängelholm, Ängelholm Se på karta

7 500 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
198 m²
Biarea
25 m²
Tomtarea
16 ha
Byggår
1928
Antal besök
17 210
Dagar på Hemnet
19

Här finns en unik möjlighet att skapa en fantastisk hästgård med kringliggande mark, fina omgivningar och ridavstånd till ridhus. Det går troligen inte att hitta en gård med sådan närhet till staden och ändå kunna bo så lantligt och privat. Det absolut bästa av två världar på en och samma plats. Brödragården som gården heter har ett charmigt boningshus som ligger lite för sig själv med en fint anlagd trädgård och härliga uteplatser. Trelängad ekonomibyggnad som består av loge, stall, vagnsgarage och gammalt brygghus med ett undantag. Alla ekonomibyggnader är äldre men i väldigt fint skick. Totalt ca 16 ha åker- och betesmark. Förberett för avstyckning av ca 3 ha betesmark som ligger samlat kring gården.

Huset är i 1,5 plan som genomgick större renovering på 70-talet som sen har renoverats och underhållits löpande fram till idag. Stora härliga rum och fungerande kakelugn. Effektivt värmesystem genom jordvärme. Kommunalt vatten och avlopp.
Stor loge med jordgolv och genomgående portar. Stallbyggnad med vackert tegel och gamla stallfönster, bra takhöjd på ca 2,6 m. I den sista längan finns två vagnsskjul med vackra teglade valv samt brygghus med ett fantastiskt undantag där tiden verkligen stått stilla. Kvar finns de gamla plankgolven, bakugn och järnspis. Allt fullt inrett med tidsenliga möbler och husgeråd.

Från gården är det endast några kilometer in till Ängelholm. Det finns gång- och cykelväg hela vägen och skolbuss går ut till Höja kyrkby. Ett fantastiskt läge för dem som vill bo lite mer lantligt och lugnt men samtidigt ha väldigt nära till det mesta. E6:an nås på bara några minuter och det går att pendla till Helsingborg på ca 15 minuter. Ängelholm med sin service, fina utbud av restauranger och butiker, tågstation och flygplats ligger bara några kilometer bort. Den vackra sandstranden och Skälderviken nås också snabbt och enkelt.

Läs mer hos mäklaren