Vimle Skattegården 1

Vimle, Herrljunga kommun Se på karta

3 600 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
138 m²
Biarea
62 m²
Tomtarea
20,3 ha
Byggår
1935

Välkommen till Vimle och Skattegården 1!

Längtar du ut på landet och letar du efter en egen gård med skog och mark? Då bör du titta närmare på Skattegården 1. I Vimle by, ca 14 km sydost om Herrljunga, finns denna mindre gård med bostadshus, ekonomibyggnader och ca 20 ha skog och mark.

Bostadshuset uppfördes 1935 och i 2,5-plan med källare om totalt 138+62 kvm. På entréplan finns stor entréhall, matsal, vardagsrum med utgång till inglasad altan, kök med matplats, groventré, badrum och ett sovrum. På övre plan finns ett stort möblerbart allrum, 3 sovrum, toalett samt gott om förvaringsutrymme i de stora sidovindarna. På ”tredje vind” finns två isolerade vindsutrymmen. Källare med förvaringsutrymme, pannrum, tvättstuga och duschrum. Huset omgärdas av en stor trädgård med insynsskyddande häck och här finns tilltagna grönytor, rabatter, redskapsskjul och flera fruktträd. Godkänd avloppsanläggning och fiber finns.

Ekonomibyggnaderna består av en högbyggd ladugård där man har byggt om den gamla stalldelen till ett snickeri. Här finns även kontor, lagerutrymme, logdel, höloft och vagnsskjul. Två garage- och förrådsbyggnader samt ett äldre brygghus med verkstadsdel och förrådsloft samt en jordkällare.

Marken fördelar sig över totalt sex skiften. Tre större och tre mindre. Enligt skogsbruksplan från februari 2023 uppgår den produktiva skogsmarken till 12,1 ha med ett virkesförråd på ca 2 000 m³sk varav ca 1 300 m³sk är i avverkningsbara klasser. Inägomarken består enligt uppmätning på fastighetskartan till 4,7 ha åkermark och 2,1 ha betesmark. Övrig mark uppgår till ca 1,2 ha. Inägomarken är utarrenderad under 2023. Jakten är fri köparen på tillträdesdagen.

Vimle by ligger mycket naturskönt och med ca 4 km till Norra Sämsjön med flera badplatser och ett utmärkt fiske. Till Annelund och Ljung är det ca 9 km där det bl.a. finns idrottsföreningar, livsmedelsbutik och bensinmack. Till Ljung och tågstationen med bra pendlingsmöjligheter till bl.a. Borås (ca 30 min) är det ca 11 km. Skola F-6 finns i Eriksberg ca 6 km. Till Herrljunga är det ca 14 km och här finns all tänkbar service, livsmedelsbutik, idrottsföreningar, vårdcentral, skola åk 7-9 samt gymnasieskola. Från Herrljunga station har du goda förbindelser till både Göteborg ca 50 min och Stockholm ca 2,5 – 3 timmar. Till Falköping är det ca 33 km, till Borås är det ca 45 km och till Göteborg är det drygt 9 mil.

Använd gärna www.minkarta.lantmateriet.se för egna kartstudier över området.

Välkommen att boka dig på visning via vår hemsida (ej via Hemnet).

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Falköping

Kontakta mäklaren

Gregers Winbo

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Falköping
Mäklare Gregers Winbo, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Falköping
0738-67 08 36