Lotorp Lövstalund 1

Mälaren, Strängnäs kommun Se på karta

16 950 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
275 m²
Tomtarea
29 ha
Byggår
1890

Med en rik historia som sträcker sig ända från till slutet av 1500-talet står Lotorp Lövstalund ståtligt intill Mälarens strandkant. Sedan marken bebyggdes på 1890-talet har det ursprungliga torpet byggts ut till en modern och rymlig villa med hänförande utsikt där Gripsholms slott står i fokus. Panoramafönster och glasveranda som vetter mot Gripsholmsviken ger illusionen att inne- och utemiljöerna sömlöst flyter samman.

Det natursköna läget är oslagbart. Huset är placerat på perfekt pendlingsavstånd från E20 och på tomten skiner solen hela dagen. Kvällarna avnjuts som bäst i solnedgången på altanen med infravärme och i den infällda bubbelpoolen intill gästhuset. Här kan ni värma er under stjärnorna även mörka vinterkvällar och se ljusen från Mariefred med kyrkan och slottet i förgrunden.

Huvudbyggnaden har tagits väl om hand där bekvämligheter som fibernät, golvvärme, renoverat kök samt utvidgat, helkaklat badrum kompletterar hemmet. På entréplan förgylls samtliga rum av eldstäder och på övre plan reser sig en praktfull kakelugn i ett av sovrummen. De generösa umgängesytorna i kök, matsal och glasveranda bjuder in till stora festligheter som under sommarhalvåret kan flyttas ut i trädgården. Där erbjuds boulebana, växthus samt pizzaugn, och på ängen ovanför ekonomibyggnaderna finns goda möjligheter till egna odlingar.

Fastighetens skog består av 25 ha produktiv skogsmark och både småviltsjakt samt fiske i viken får utföras av ägaren. De vintrar som isen lägger sig är det en kort promenad, alternativt skridsko- eller skidtur, över till Mariefred. Sommartid kan ni ta båten från fastighetens brygga till Gripsholms värdshus eller någon annan av de populära krogarna.

Skolbussen passerar fastigheten och det går snabbt och smidigt att ta sig till Stockholm eller Eskilstuna från Lövstalund. Till Läggesta, som är anslutningspunkt för Svealandsbanan och E20, är det bara 2 km bilväg. Dit går även gång- och cykelvägen längs vattnet som fortsätter ända in till Mariefred. Tåget till Stockholm tar ca 40 min. Längs vattnet går också den charmiga museijärnvägen till Taxinge och Mariefred sommartid. Maila eller ring för bokning av visning.

Läs mer hos mäklaren
Residence Fastighetsmäkleri

Kontakta mäklaren

Henric Falkenberg

Residence Fastighetsmäkleri
Mäklare Henric Falkenberg, Residence Fastighetsmäkleri
08-662 68 00