Galtås Norregård 1

Skillingaryd, Vaggeryds kommun Se på karta

3 895 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
160 m²
Byggår
1904
Antal besök
1 811

Drömmen om landet har vi många!

Här har vi nu fått förtroendet att förmedla en del av den ursprungliga stamfastigheten som varit i familjens ägor i över 150 år! Detta är ett ypperligt tillfälle att förvärva en fastighet i ett lantligt, lugnt och insynsskyddat läge. När ni svänger in runt krönet så står hon här och bevakar från ett tidigt 1900-tal med fint renoverad exteriör. Lite på höjden på en kulle kommer ni ha möjligheten att blicka över skog och mark.

Detta är en avstyckad fastighet (2,82 hektar) nu under januari 2023 där ni har alla möjligheter. Här kan den större familjen flytta in och använda huvudbyggnaden som en bostadsfastighet, alternativt bedriva en näringsverksamhet där uthyrningsmöjligheterna är goda. Då möjligheter finns att arrendera jaktmarker av fastighetsägaren så är detta något nuvarande hyresgäst tagit vara på.
Utöver huvudbyggnaden med sina 160 kvm och trall i sydvästläge, finner ni en maskinhall som är uppförd 2018 på 230 kvm (ej isolerad idag). På tomten finner ni även en enklare "lillstuga" & jordkällare.

En hel del renoveringar har gjorts senaste åren både vad gäller huvudbyggnaden och uppförandet av maskinhallen. (se mer info under renoveringar). Bostaden innehar hela 8 rum och kök, ett badrum med badkar och dusch samt två toaletter (ett på vardera plan). Vid grovéntren når ni tvättstugedelen med både tvättmaskin, torktumlare och vask.
Förutom på den tillbyggda delen så bjuder entréplan på vattenburen golvvärme, kakelugn (ej godkänd idag) samt braskamin. Ägaren har investerat både tid och pengar för att modernisera och fräscha upp viktiga basfunktioner samt interiören & exteriören mellan 2015 - 2018.
Övre plan finner ni 5 sovrum / kontor samt en toalett. Vill man nyttja dessa rum som walk-in closet eller hobby/spelrum så är givetvis detta fullt möjligt.

Viktig info;
- Naturläge med ett härligt lugn & avskildhet.
- Djupborrad vattenbrunn (75 meter)
- Trekammarbrunn
- Bergvärme (220 meter)
- Fiber indraget
- Maskinhall (230 kvm)
- 2,82 hektar

Att kunna få denna avskildhet med ändå närhet till stadsmiljöer gör detta extra intressant. Att kunna nå E4:an med bil på knappa 10 minuter gör detta läget optimalt för veckopendlarn. Därifrån når ni Jönköping på ca 30 minuter och Värnamo på 15 min i södergående riktning. Vaggeryd når ni med en 20 minuters bilresa. Från Klevshult finns även möjligheten för tågresenärer.

Tveka inte höra av er om frågor uppstår!
Visning kommer ske efter samtal med mäklaren.

- Behöver ni hjälp med lånelöfte så kan vi ordna en bankkontakt snabbt och smidigt.
- Äger ni ert nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad för att skapa en trygghet i processen.

Varmt välkomna!

Vänligen /
Andreas Johansson
0734 - 13 11 08
[email protected]

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vaggeryd

Kontakta mäklaren

Andreas Johansson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vaggeryd
Mäklare Andreas Johansson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Vaggeryd
0734-13 11 08