Kommande

Lokrume Grausne 510

Gotlands kommun Se på karta

4 950 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
269 m²
Biarea
40 m²
Tomtarea
14 ha
Byggår
1878
Kommande

-- KOMMANDE FÖRSÄLJNING --

OBS! Försäljningen kommer genomföras under våren -23, sannolikt omkring april. Annonsen kommer uppdateras löpande med bilder, planlösning mm. allteftersom material blir tillgängligt. Egna besök på fastigheten undanbedes med anledning av pågående arbeten.

Tillfälle att förvärva en riktigt ståtlig gård med stort kalkstenshus med flygel i vinkel, stor kalkstensladugård med lada samt ytterligare ekonomibyggnader såsom magasin, maskinhall mm. Här finns många tidstypiska detaljer bevarade och boningshuset likväl som ekonomibyggnaderna besitter stor potential att förädlas till ett praktfullt boende.
Mangårdsbyggnaden uppfördes 1878 och har en tidstypisk planlösning i en sexdelad plan med stor sal som även har tillhörande kammare för social samvaro. Rummen är väl tilltagna och många till antalet då boytan uppgår till hela 269 m². Under 50-talet gjordes en relativt omfattande renovering och även en del av den funkisstilen finns bevarad. Entréhallen når man via en storslagen och vackert dekorerad trappa med smidesräcken och ornamenterade pardörrar. I hallen finner man gästtoalett, trappa till övre plan samt anslutningar till de flesta av våningsplanets rum. Representationsrummen ligger både till vänster och rakt fram, samtidigt som man når övriga rum och kök genom pardörren till höger. Övre plan har öppet och stort allrum i mitten samt fyra sovrum och ett badrum.
Källarvåningen rymmer tidigare bostad åt tjänstefolket med separat ingång från gaveln. Vidare finns pannrum med vedpanna, där värmesystemet förvisso blivit kompletterat med en luft/vattenvärmepump, samt stor tvättstuga, matkällare och annat förrådsutrymme. Flygelbyggnaden har använts som brygghus och boende så här finns stor potential inom flera användningsområden.
Ekonomibyggnaderna är stora och möjligheterna likaså. Kalkstensladugården och sammanbyggda ladan spänner över ca 1200 m² och här finns goda möjligheter att inhysa djur eller ha annan verksamhet. Den intilliggande skogsmarken är möjlig att förädla till betesmark eller bruka på annat sätt. Marken i området är bördig och i det tidigare stora trädgårdslandet finns möjlighet att återigen odla för husbehov.

Fastigheten kommer att besiktas inför försäljningen och protokoll kommer finnas tillgängligt för spekulanter. Visst renoveringsbehov föreligger.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gotland - Visby

Kontakta mäklaren

Charlie Siltberg

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gotland - Visby
Mäklare Charlie  Siltberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Gotland - Visby
0704-206669

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.