Holmberg 19

Bjuråker, Hudiksvalls kommun Se på karta

2 795 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
49,5 ha
Driftkostnad
55 320 kr/år

Stor fastighet om 49 ha åker och skog, bostadshus om 7 rum och kök, 6 ekonomibyggnader, rinnande bäck som går genom fastigheten. Ett virkesförrås på 4 180 m³ och bonitet på 7,4/ha. Fiber finns indraget samt jakträtt!
Bostadshuset är uppvärmt genom bergvärme. Alla byggnader är mycket välskötta och bjuder på historiska detaljer tillsammans med nödvändiga förnyelser.

Gården Unas som byggdes förmodligen tidigare än 1932, För när Agda köpte gården flyttade hon bostadshuset längre från vägen, för att hon ville ha det så. Hon var också fast besluten om att hon skulle ha fler timmerlager än grannen, så hon begärde tre timmervarv till.
Nuvarande ägare köpte gården Unas år 2002 av släkt som har haft den i sin ägo sen det byggdes där huset står nu.
Paret som ägde det innan nuvarande ägare hette Eskil och Agda. De tog över gården efter Agdas mamma. Mamman bodde kvar på övervåningen. Det var ett generationsboende som var vanligt på den tiden. Vedspisen på övervåningen är en rest från då.
Eskil och Agda odlade mycket på gården bla. jordgubbar, bär och frukt. De har även haft kor. Eskil hade kolmilor på marken närmast vägen och sålde kol. Han sålde även hö från gården. Det fanns en tvättstuga där vatten från Unasbäcken, som rinner bakom huset, användes för att tvätta i.
1987 gick Agda bort och Eskil blev kvar ensam. De fick inga barn men Agda och Eskil hade sommarbarn här på somrarna. Nuvarande ägare har fortsatt med att ge husrum till barn som behöver en trygg tillvaro. Nuvarande säljare har fortsatt tagit hand om barn som behöver landsluft.
Det här är en optimal gård med allt den har att erbjuda, ni är varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Hudiksvall

Kontakta mäklaren

Emeli Krantz fd Gradin

Svensk Fastighetsförmedling Hudiksvall
Mäklare Emeli Krantz fd Gradin, Svensk Fastighetsförmedling Hudiksvall
+46702274076