Norra Kustvägen 675

Skäret, Höganäs Se på karta

12 000 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
4 ha
Driftkostnad
60 000 kr/år
Antal besök
10 361
Dagar på Hemnet
7

Öppna strandängar, mjuka kullar, fiskelägen, gemytliga byar och dramatiska kustremsor. Naturen på Kullahalvön är lika hänförande som variationsrik. Likaså är halvöns utbud av gastronomi. Här fås allt från nyfångad makrill i hoddorna till lokalproducerat vin. Gården är vackert belägen mellan öppna betesmarker och frodig lövskog. En oas för både människor och hästar att växa upp på.
I direkt anslutning till gården nås flera fina ridstigar genom Arild, Skäret och en del av Kullaledens vandringsled som passerar här för att sedan fortsätta hela vägen runt halvön. Till friska havsbad i Skäldervikens vatten är det ynka 500 meter. Naturreservatet Bölsåkra-Tranekärr med lövskog och ett rikt djurliv angränsar i öst.
Den trelängade gården består av det ursprungliga huset från 1850-talet, en tillbyggnad från 2005/2006 och stallbyggnaden. Stallbyggnaden i typiskt skånskt korsvirke rymmer tre boxar för stora hästar och fyra för ponnys och är utrustat med eluppvärmda vattenkoppar för optimal trivsel. I anslutning till stallet finns en hästparkering och en ridbana på 80x30 meter. De nuvarande ägarna har fött upp totalt 75 hästar här, vilket säger en del.

De två boningshusen har fått ett enhetligt utseende, som om de alltid har hört samman. Fasaden är vitputsad och pryds av tidsenliga spröjsade fönster och homejor. Interiört samsas bevarade originaldetaljer med moderna, tidsenliga i perfekt balans. Totalt nio rum fördelar sig över de två våningsplanen. Utöver det finns ett uppvärmt, fristående gästhus med tre sovrum och wc. Trädgården är av gammeldags karaktär med klassisk syrenberså, yppig grönska och färgrik blomsterprakt och väl insynsskyddad. Fina dagar värmer solen gott från morgon till kväll. Vid denna tid på året dukas alla sommarmåltiderna ut här. Där emellan avnjuts några dopp i poolen. När regnet överraskar står orangeriet till förfogande. Ett boende med hög livskvalitet.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Helsingborg Norr