Kommande

Renskalla 728 & 730

Söderhamns kommun Se på karta

10 000 000 kr

Bostadstyp
Gård med skogsbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
95,9 ha
Kommande

Här har du nu möjlighet att förvärva en skogsfastighet utöver det vanliga. Med en produktiv skogsmark på 86,8 hektar uppdelat på fyra skiften längs Ljusnan men också ut mot flygstaden, bostadshus, ekonomibyggnad samt ladugårdar finns det här stora möjligheter oavsett om du är ute efter en stor skogsmark, vill bli självförsörjande med djur och odlingar eller kanske skapa någon campingverksamhet längs vattnet!

På fastigheten finns en skogsbruksplan upprättad i maj 2019. Enligt skogsbruksplanen omfattar den produktiva skogsmarken ca. 86,8 hektar med ett uppskattat virkesförråd om ungefär 15 912 m³sk. Den totala volymen uppskattas till cirka 16 170 m³sk och största delen av åldersfördelningen består av medelålders gallringsskog och utgörs av 44% tall, 27% gran och 29% löv. Medelvolymen per hektar är 186 m³sk vilket är högre än medel för regionen (Källa: Skogsbruksplanen). Utöver möjligheterna du får av skogsmarken finns det också några hektar med övriga markområden som hör till fastigheten.

Bostadshuset har den äldre hälsingecharmen med timrad fasad och vackra trägolv och trädetaljer inomhus. En genomgående renovering av köket och badrummen gjordes kring början av 2000-talet. Förutom bostadshuset finns en ekonomibyggnad med anor ifrån 1800-talet med indragen el och vackra gamla målningar längs taket.

Jakträtt om 80 hektar finns till fastigheten som just nu är tecknat med ett avtal till en person i jaktlaget där ersättningen är 20 kr/ha/år vilket ger 1600 kr/år. Vid försäljning så gäller avtalet resterande del av året och därefter kan köparen själv bestämma om man fortsättningsvis vill att avtalet ska gälla eller om du som köpare själv vill bedriva jakt.

På marken finns också en nyckelbiotop med flera sällsynta arter och naturvårdsarter som indikerar på fin miljö. Vid nyfikenhet finns mer information att få från en inventering som gjordes här under hösten.

Länk till video över markområdet:
https://www.youtube.com/watch?v=V2Hp16LnLjM

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Söderhamn/Hudiksvall/Bollnäs

Kontakta mäklaren

Selma Lundgren

SkandiaMäklarna Söderhamn/Hudiksvall/Bollnäs
Mäklare Selma Lundgren, SkandiaMäklarna Söderhamn/Hudiksvall/Bollnäs
070 813 74 92

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.