Geijersvägen 12

Kungsholmen / Thorildsplan, Stockholms kommun Se på karta

4 650 000 kr

4 250 000 kr +9 %
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1,5 rum
Boarea
49 m²
Balkong
Nej
Våning
2 av 4, hiss finns ej
Byggår
1926
Förening
HSB BRF Kalkonen i Stockholm
Om föreningen
Avgift
2 450 kr/mån
Driftkostnad
2 280 kr/år
Pris/m²
94 898 kr/m²

ACCEPTERAT PRIS! Kontakta mäklaren för privatvisning! Välkommen till denna klassiska skönhet i fastighet från 1920-talet med påkostade material och smakfulla färgsättningar. Lägenheten som är i absoluta toppskick disponeras idag som 2 rok och ligger fint inbäddad i den så gemytliga 1920-talsbebyggelsen kring Thorildsplan. Under förra året genomgick lägenheten en totalrenovering där varje detalj känns noggrant genomtänkt och det är tydligt att kvalitet löpt som en röd tråd genom hela renoveringen med påkostade material, vackra detaljer och modern färgsättning. Väggarna har klätts med bröstpanel som på ett elegant sätt målats in i väggfärgen och i taket löper vackra stuckaturer.

Planlösningen har i samband med ombyggnationen ändrats och känns därför optimal och helt anpassad för att erbjuda ett mer socialt boende. Ljusa, sobra färger matchas med bänkskiva i kalksten. Vitvarorna är integrerade med diskmaskin och underlimmad ho och väggen mellan kök och vardagsrum har tagit ner vilket gett en extra luftig känsla till bostaden. Genom att köksluckorna byggts ända upp till tak ges också extra mycket förvaring.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och ger plats för både soffa och matbord. Sovrummet ligger i anslutning till köket och har plats för dubbelsäng. Här finns ingång till en av bostadens två klädkammare och plats finns även för lösa garderober. I hallen finns två dubbelgarderober med spegeldörrar och på ett smart sätt har en arbetsplats med ovanliggande hyllor skapats. I anslutning till hallen ligger badrummet som andas lyx med stora kakelplattor och klinkergolv i samma ton, här finns både golvvärme och handdukstork i line-modell.

Den höga takhöjden bidrar tillsammans med de bevarade plankgolven och de spröjsade fönsterna en charmig karaktär med tydliga klassiska drag från 1920-talet. Bostaden har en fin mix mellan det gamla och det nya med bland annat industriglasfönster mot vardagsrummet.

Direkt från trapphuset kommer ni ut på den stora, prunkande innergården som sköts av trädgårdsmästare och som är utrustad med sittgrupper och grillplatser. Innergårdarna är en plats de boende ofta pratar varmt om och genom att föreningens fastigheter omgärdar gården har endast föreningens medlemmar tillgång till denna. Här finns uppvuxen grönska med möjlighet att kunna slå sig ner på gräsmattan för picknick eller ta skydd från solen på någon av uteplatserna i skuggan.

På Geijersvägen bor ni på med tunnelbanestationen endast en minut hemifrån. Affärer och restauranger likväl som gym och grönområden finns också i ert direkta närområde. Läget mellan Fridhemsplans puls och Kristinebergs badklippor tillsammans med närheten till Lindhagen Galleria och Hornsbergs strand är oslagbar.

Här bor ni i HSB Brf Kalkonen som är en av Stockholms största och äldsta föreningar med vackra K-märkta fastigheter uppförda mellan 1926-1938, ritade av arkitekt Sven Wallander. Föreningen äger sin mark och har de stora renoveringarna i ryggen. Månadsavgifterna är låga och dolda tillgångar finns i form av många hyreslokaler. Föreningen har flera gemensamhetslokaler såsom två övernattningsrum och hobbyrum.

Detta är troligtvis områdets finaste lägenhet så se till att inte missa visningarna!

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Elin Klockarås

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Elin Klockarås, Erik Olsson Fastighetsförmedling
076-893 12 16