Årstavägen 79, 2tr

Årsta, Stockholms kommun Se på karta

2 300 000 kr

1 995 000 kr +15 %
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
24,5 m²
Balkong
Ja
Byggår
1945
Förening
BRF Stockholmshus nr 9
Om föreningen
Avgift
1 962 kr/mån
Pris/m²
93 878 kr/m²
Antal besök
2 196
Dagar på Hemnet
27

Accepterat pris! Intill charmiga Årsta torg finner ni denna charmiga funkisetta med väldisponerade kvadratmetrar och balkong! Här bor du i en av Årstas populäraste föreningar med både all tänkbar service och fina grönområden utanför dörren. Att det är gångavstånd till Södermalm är ytterligare ett plus!
Lägenheten är mycket yteffektiv och känns rymlig tack vare bra takhöjd och stort fönsterparti som bjuder på fint ljusinsläpp. Här finns även en mysig balkong i solsäkert läge med plats för både utemöbler och odlingsprojekt och blir ett härligt extrarum under årets varmare månader. Allrummet är luftigt och rymmer plats för såväl matbord, trivselmöblering, arbetsplats och soff-del tack vare den platsbyggda sängen som frigör plats i alkoven. Här finns de fina fönsterbrädorna i sten bevarade och den klassiska Årstaparketten pryder golvet.
Köksdelen är mycket charmig med originalen kvar med sina vackra beslag. Fönster ger ett härligt ljus samt utsikt att njuta av när maten står på spisen. Hallen bjuder på gott om plats för både avhängning på hatthylla som förvaring i djupa originalgarderober med överskåp. Förutom förvaring i bostaden disponerar nuvarande ägare även över ett förråd samt en matkällare. Helkaklat badrum från stambytet med dusch och gott om förvaring i badrumsskåp och plats för handdukar på handdukstork.

Föreningen Stockholms hus nr 9 är stor och stabil. Belåningen per kvm ligger på ca. 4100 kr. Några av fördelarna som erbjuds i föreningen är övernattningsrum, möjlighet att förvara cykel, flertalet tvättstugor och hobby/snickarrum.

Årsta karakteriseras av charmig 40-tals bebyggelse med många parker och grönområden runt varje hörn. Den fem hektar stora Storängsparken en kort promenad bort blir under varmare årstider en oas för Årstabor där man både kan sola, grilla och umgås. För den som gillar att strosa i skog och natur så myllrar det av lummiga stigar att upptäcka längst Årstaviken och för bärentusiasten kan frysen lätt fyllas med blåbär. Här kan du ta på löparskorna och springa Årstaviken runt. Avsluta gärna den 8 km långa löprundan på ett utav naturreservatets närliggande utegym och svalka dig sedan från badbryggorna i Mälaren innan du återvänder hem.

Utanför knuten finns vackra Årsta Torg ritat av arkitektbröderna Erik och Tore Ahlsén som när det byggdes 1953 var Stockholms första förortscentrum med affärer, bio, bibliotek, teater och Folkets hus. Allt detta finns kvar i dag - och i tillägg finns dessutom apotek, gym, konditori, café, retrobutiker, skräddare, florist flertalet restauranger m.m. Närheten till det k-märkta torget ger en pittoresk småstadskänsla och gör att man kan välja bort stan när man ska uträtta ärenden.

Goda kommunikationer där tvärbanan tar dig i öst-väst gående riktning där du enkelt kan ansluta till både pendeltåg vid Årstaberg och t-banan vid Gullmarsplan och Liljeholmen. Bussar passerar strax utanför porten med täta avgångar tar dig genom hela Årsta. Med bil tar du dig enkelt ut på de stora trafiklederna via Södra länken.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Notar
Guldhemmnet logga

Vinnare

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2020