Nyproduktion

Västra Finnbodavägen 8, lgh A

Saltsjöqvarn, Nacka kommun Se på karta

2 250 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
21 m²
Balkong
Nej
Byggår
2022
Förening
BRF Hotell Ruinen
Om föreningen
Avgift
2 200 kr/mån
Pris/m²
107 143 kr/m²
Nyproduktion

Välkommen till ett unikt lägenhetshotell med 18 exklusiva bostadsrättslägenheter i storlekarna 16-35 kvm som varsamt byggs i kulturminnesskyddad ruin med bästa läge i Saltsjöqvarn.
Priserna för lägenheterna ligger mellan 2,1-3,55 mkr.

I Brf Hotell Ruinen tillhandahålls ett koncept där lägenheterna hyrs ut som hotellrum. Det innebär att bostadsrättsföreningen är och kommer förbli en oäkta bostadsrättsförening och detaljplanen möjliggör inte permanentboende. Köparna kan i viss mån disponera hotellägenheterna genom att ”hyra av sig själva”. Såväl föreningen som köparna tecknar avtal avseende korttidsuthyrning med Guestit, som tillhandahåller en komplett uthyrningstjänst.

För den köpare som vill hyra ut sin bostadsrätt erbjuds således här en unik möjlighet att äga en bostadsrätt som kan hyras ut till 100%, år ut och år in! Hotellägenheten möjliggör en mycket god avkastning på det investerade kapitalet och det är förmånligast att äga lägenheten via ett aktiebolag.

KORT BESKRIVNING AV LÄGENHETERNA
Lägenheterna har effektiva planlösningar och materialval av hög kvalitet. Det är specialtillverkade pentryn och stilrena badrum. Samtliga lägenheter säljs möblerade för uthyrning med en stilren basinredning.
Flertalet av lägenheterna får fri utsikt över Saltsjön och inloppet till Stockholm. Stora glaspartier från golv till tak samt franska balkonger skapar ljus och rymd.

KORT BESKRIVNING AV BYGGNATIONEN
Hela lägenhetshotellet kommer att bestå av fem plan varav de tre nedersta planen varsamt byggs inuti ruinen och de övriga två byggs ovanpå. Genom att fritt ställa in den nya byggnaden i den gamla stenruinen får de lägenheter som är belägna inuti ruinen en spektakulär vy över den vackra kulturminnesskyddade muren som omger bostäderna och via de stora öppningarna i muren flödar ljuset in i bostäderna.

Det är två lägenheter på varje plan inuti ruinen och sex lägenheter på de övriga två planen som byggs ovanpå ruinen. De lägenheter som är belägna mot Saltsjön får hänförande och vidsträckt vy över Stockholms inlopp och Djurgården.

Det är enkelt att ta sig med båten från Saltsjöqvarn till Nybrokajen eller vidare ut till Restaurang J och Kajen vid Nacka Strand. Båten till Nybrokajen tar ca 15 minuter.

Föreningen har sex p-platser varav två med laddstolpe. Dessa går att boka vid behov för en dygnskostnad. Det finns också en gemensam uteplats.
Lägenheterna säljs på ritning med beräknad inflyttning sommaren 2023.

MOMSREGISTRERING OCH NÄRINGSBOSTADSRÄTT
Brf Hotell Ruinen är en oäkta förening som är momsregistrerad eftersom fastigheten är klassad som en hyreshusenhet.

Eftersom bostadsrättföreningen är belagd med moms, innebär det att även köparen behöver vara momsregistrerad senast på tillträdesdagen. I och med att det är moms på föreningen så är det även moms på avgifterna. Momsen på avgifterna är avdragsgill för bostadsrättsinnehavaren.

Bedömningen är att bostadsrätterna inkomstskattemässigt blir klassificerade som näringsbostadsrätter. Detta då det med näringsbostadsrätt avses en andel i ett privatbostadsföretag som inte är en privatbostadsrätt – efter att byggnaden uppförts.

I och med att lägenheten skattemässigt bedöms vara en näringsbostadsrätt, innebär det att det är mest fördelaktigt att äga bostadsrätten via ett aktiebolag. Om lägenheten ägs via bolag blir den löpande beskattningen av inkomsterna lägre och reavinsten vid en försäljning blir skattefri.

UTHYRNING OCH ÄGARENS EGEN ANVÄNDNING
Enligt sk

Läs mer om bostaden

Kontakt

Hélène Qvarfort

Balders Fastighetsmäklare
Mäklare Hélène Qvarfort, Balders Fastighetsmäklare
0704-80 26 93