Salagatan 42A

Fålhagen, Uppsala Se på karta

2 850 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2,5 rum
Boarea
72 m²
Balkong
Nej
Byggår
1935
Förening
BRF Strand
Om föreningen
Avgift
3 751 kr/mån
Pris/m²
39 583 kr/m²

I attraktivt läge fritt från insyn i Fålhagens södra del nära centrum väntar denna 2,5:a på 72 kvm, med mycket bevarad ”originalcharm” och kvalitet, generös takhöjd och stora fönster som ger massor med ljusinsläpp. Fastighetens äldre karaktär märks i en vacker exteriör, och i lägenheten finns det bästa av originalcharmen kvar i form av djupa fönsternischer med fönsterbänkar i sten, eleganta dörrar och en klassisk planlösning med matsal.

Rummen är genomgående stora, matsalsdelen kan delas av till ett mindre sovrum eller arbetsrum eller användas som vardagsrum om så önskas. Originalkänslan har kombinerats på ett fint sätt med modern och praktisk inredning, inte minst i kök och badrum som båda har stilren och tidlös design.

Hela fastigheten är välrenoverad med stambyte, ny el samt renovering av tak, trapphus och källare. Senaste åtgärderna var fasad och bredband 2003 samt nya tvättmaskiner i tvättstugan 2004. Föreningen är välskött och väletablerad då den bildades redan 1935. Varje lägenhet har både vinds- och källarförråd, och det finns gemensam dusch och bastu i källaren. Övernattningsrum finns också. Föreningen har 8 parkeringsplatser till uthyrning.

Läget är optimalt för alla lägen i livet, i lugna äldre kvarter och samtidigt ett par stenkast från centralen och Uppsalas stadskärna med butiker, service och restauranger. Förskolor och skolor finns inom promenad- och cykelavstånd, bland andra Vaksalaskolan, Almtuna och Celsius. Det är också nära till idrottsplatser med mera.

Kommunikationerna är smidiga tack vare närheten till centralen där du har både pendel, fjärrtåg och ett flertal busslinjer. Närheten till Fålhagsleden gör det enkelt att komma ut på större leder med bil.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Uppsala