Kristallvägen 133, ½-tr

Solberga - Älvsjö, Stockholms kommun Se på karta

2 750 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2,5 rum
Boarea
61 m²
Balkong
Ja
Byggår
1950
Förening
BRF Turmalinen 2
Om föreningen
Avgift
3 481 kr/mån
Driftkostnad
6 000 kr/år
Pris/m²
45 082 kr/m²

Accepterat pris - kontakta mäklaren för bokad visning! Mycket charm och karaktär väntar i detta fina hem med attraktivt gavelläge och bevarat 50-talskök! Det som också utmärker bostaden är den mysiga balkongen som bjuder på många härliga soltimmar. Fönsterpartier i tre väderstreck resulterar i ett riktigt trivsamt hem. Tilltalande planlösning med trevliga sällskapsytor och två sovrum i bra storlek. Det största sovrummet mot öster ligger helt fritt från insyn och stoltserar med en charmig fransk balkong. Det mindre sovrummet om ca 7 kvm är ett tidigare matrum och går enkelt att återställa för den som önskar. Det charmiga 50-talsköket är bevarat, vilket uppskattas av många. Det finns generöst med förvaring i lägenheten med platsbyggda garderober, en klädkammare samt ett rymligt externt källarförråd. Det ljusa badrummet med fönster renoverades vid stambytet 2011.

Solid förening som har gjort det mesta som stambyte, nya fönster, renoverat ytskikt på byggnaden, tvättstuga med nyligen bytt maskinpark. Föreningens fastighet är belägen på en lummig återvändsgata som kantas av grönska. Gården har en stor platsbyggd grill som föreningens medlemmar kan nyttja. Runt hörnet finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som bland annat tar dig till Telefonplan och Älvsjö på några få minuter. Här bor du med ca 10-15 min gångavstånd till Telefonplan och Älvsjö samt 15 min cykeltur till Hornstull. På Telefonplan finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, vårdcentral, bibliotek och bra allmänna kommunikationer i form av T-bana och bussar. Även Älvsjö torg erbjuder gott om serviceutbud, bland annat restauranger, caféer, matbutik och gym. Från Älvsjö station når du Stockholms central på 9 min via pendeltåg.

Som boende här har man nära till det mesta. Café, restauranger och gym finns i närområdet på de charmiga 50-talstorgen Kristalltorget och Klacktorget. Fina Solbergaskogen har promenadstråk där du kan träffa både harar, rådjur, ekorrar och hackspettar. Där finns också ett nytt utegym. Populära parkleken Kristallen har allt för de små, inklusive pulkabacke om vintern. Även den nya lekparken Apelsinen och en skateboardpark finns på nära gångavstånd. Nyanlagda Solberga bollplan är en härlig mötesplats med full plan och läktare. Omtyckta förskolor och skolor finns i området. Engelska skolan och utbyggda Kämpetorpsskolan finns intill nya Älvsjöstaden. Västberga handel når man på några minuters promenad och där hittar man det mesta i serviceväg, bl a Systembolag, Stora Coop (inkl post), Gymgrossisten, apotek, Rusta, Jysk, Cykloteket, gym och bensinstation. Det finns också välbyggda cykelbanor som snabbt leder vidare till närliggande delar av Hägersten/Liljeholmen, till Södermalm eller söderut till t ex Västertorps idrotts- och simhall, Kungens Kurva m m.

Läs mer hos mäklaren
BOSTHLM Älvsjö

Kontakta mäklaren

Josefine Granli

BOSTHLM Älvsjö
Mäklare Josefine  Granli, BOSTHLM Älvsjö
070-888 37 80