Heleneborgsgatan 10 B, 5tr

Stockholms kommun Se på karta

6 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2,5 rum
Boarea
68,4 m²
Balkong
Ja
Våning
5 av 7, hiss finns
Byggår
1925
Förening
BRF Hyveln 129
Om föreningen
Avgift
4 021 kr/mån
Pris/m²
102 266 kr/m²
Antal besök
5 436

Unik chans att förvärva en våning i toppskick belägen på Heleneborgsgatan med option att samtidigt förvärva en vacker träbåt med tillhörande båtplats i Pålsundskanalen bara en kort promenad från din bostad.

Välkommen till denna varsamt renoverade sekelskiftestvåa med ett insynsfritt och ljust läge. Bostaden erbjuder två badrum i nyskick varav det större badrummet består av dusch, wc, handfat och tvättmaskin och det mindre badrummet erbjuder wc och handfat. Här bor du i fantastiska omgivningar - Riddarfjärden med det ståtliga Stadshuset, Högalidskyrkan med dess vackra kyrktorn och naturskyddade Pålsundsberget med sin lummiga grönska. Arkitekturstilen på byggnaden är tjugotalsklassicism eller Swedish Grace som också kallas.

Underbar hörnlägenhet med ljust och fritt läge som ligger i en vacker 20-tals fastighet. Rymligt, nyrenoverat kök med vinkyl, ugn och mikro, inbyggd espressomaskin samt fin matplats invid fönstret. Vackra originaldetaljer såsom stavparkett, spröjsade fönster och spegeldörrar. Alla ytskikt och snickerier är renoverade och i ett mycket gott skick.

Genom byggnadens pampiga entré, 5 trappor upp, hittar du denna högt belägna hörnlägenhet med fantastiskt ljusinsläpp året om, generös takhöjd och vackra originaldetaljer från 20-talet. Det finns tre generösa terrasser för föreningens medlemmar – en med lummig trädgård i österläge, en annan med grönska i söderläge och den tredje med ljuvlig terrass och utsikt över Riddarfjärden där ni kan avnjuta trevliga middagar och beskåda vackra solnedgångar över Långholmen.

Här bor man i en lågt belånad förening belägen i charmiga kvarter med all tänkbar service och stort utbud av butiker och restauranger. Föreningen äger sin tomtmark vilket tillsammans med den starka ekonomin skapar trygghet inför framtiden.
Badplatsen på Långholmen ligger bara en kort promenad bort. Fastigheten ligger nära tunnelbanestationen Hornstull samt ett flertal hållplatser för innerstadsbussar.

Varmt välkommen till denna söderpärla!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Södermalm/Gamla Stan

Kontakta mäklaren

Jerry Johnsson

HusmanHagberg Södermalm/Gamla Stan
Mäklare Jerry Johnsson, HusmanHagberg Södermalm/Gamla Stan
070-254 57 60