Stamgatan 42

Älvsjö - Östberga, Stockholms kommun Se på karta

1 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
48 m²
Balkong
Nej
Våning
3 av 3, hiss finns ej
Byggår
1958
Förening
HSB BRF Östberga i Stockholm
Om föreningen
Avgift
3 564 kr/mån
Pris/m²
41 563 kr/m²

Ta chansen att förvärva denna välplanerade tvåa på populära Stamgatan som passar såväl singeln som det unga paret. Här bor ni nära stadspulsen men samtidigt har nära till de vackra grönområdena. Det är en perfekt första lägenhet, som är grymt planerad med stort vardagsrum som rymmer plats för både soffgrupp och tillhörande möblemang, samt ett härligt sovrum med plats för dubbelsäng och inbyggda garderober. Bostaden präglas utav ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och ger en trivsam känsla direkt när man kliver innanför dörren! Inne i lägenheten välkomnas du av en rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter och garderober. Det stilrena köket är arbetsvänligt och har gott om förvaring i över- och underskåp. Badrummet är fräscht och stambytt och innehar wc, handfat med spegel ovan, spegelskåp och duschhörna. Här bor du i en trevlig och välskött förening med tillgång till övernattningslägenhet . Med ett perfekt läge i Gamla Östberga och närhet till kommunikation som snabbt och smidigt tar er till city, är detta helt enkelt ett hem att trivas i.
Välkommen till ditt nya hem!

Området | Gamla Östberga är byggt runt Stamparken. I parken som är kommunens finns flera olika lekområden för barn, en förskola och en parklek. Det finns också boulebana och volleybollbana och flera olika grillplatser. På vintrarna spolas isbana och barnen kan åka pulka i en liten backen vid förskolan. Kommunen har också iordningställt ett område för stadsodling. Så vill man ha en egen pallkrage att odla i går det bra. Vid det lilla torget i början på Stamgatan finns Gamla Östberga bageri, Coop nära och en pizzeria. På andra sidan gatan finns en tobakshandel, massage och en Thairestaurang.

Brf Östberga har 3 övernattningslägenheter som medlemmar kan hyra till vänner och bekanta för en billig peng. Det finns även en samlings- eller festlokal som går att hyra för privat bruk. Föreningen har två livaktiga föreningar, en för pensionärer och en som bla är med och driver parkleken. Personalen i parkleken sambekostas av kommunen och föreningen. I grannområdet Östbergahöjden satsar kommunen stort på att tillsammans med Fryshuset ordna aktiviteter för de boende i hela Östberga. Aktiviteterna är som regel gratis och några exempel är teater, korvgrillning, badbuss, boxersize, självförsvar för tjejer m.m.

Kommunikationer | I Östberga finner ni goda kommunikationer, det är ca 20 minuters resväg med kommunala transportmedel till city. I närheten finns buss 144 som går mot Gullmarsplan på 6-7 min (tunnelbana) och Älvsjö och buss 134 till Liljeholmen (tunnelbana) via Årstaberg (tvärbana, pendeltåg). En kortare promenad bort har ni även buss 168 till Gullmarsplan via Årsta och Globen samt buss 165 som trafikerar sträckan Liljeholmen-Högdalen-Farsta. Från Östberga finns även mycket bra gång- och cykelvägar till bland annat Årstadal och pendeltågsstationen i Årstaberg. Årstabergs pendeltågsstation är en knutpunkt för byte mellan pendeltåg, bussar och tvärbanan. Östberga ligger även väldigt bra till för dig som har bil, du tar dig snabbt ut på E4:an och når Stockholm city efter ca 8 minuter.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Hägersten

Kontakta mäklaren

Yassin Alami

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Hägersten
Mäklare Yassin  Alami, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Hägersten
0735-14 46 57