Dragarbrunnsgatan 63B

Centrum, Uppsala Se på karta

2 990 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
80 m²
Balkong
Nej
Våning
3 av 3, hiss finns ej
Byggår
1887
Förening
BRF Dragarbrunn 63
Om föreningen
Avgift
3 720 kr/mån
Pris/m²
37 375 kr/m²

Välkommen hit! Här finns något för den kräsna, den som söker äldre charm och den som vill bo nära!

Äntligen finns denna unika 2:a till salu. Redan i trapphuset får du ett varmt välkomnande med stora, höga fönster som låter ljuset flöda in och ett fint snidat trappräcke som leder vägen uppåt. Kliver du sedan in genom det höga dubbeldörrarna har du en bostad som bara väntar på att bli ditt nya drömhem innanför. Väggarna är målade vita och trägolvet enhetligt, vilket skapar en trevlig känsla och förstärker den tilldragande planlösningen ytterligare. Med sina genomgående djupa nischer, extra takhöjd och snetak gör att du har fina originaldetaljer i varje rum. Träbjälkarna ramar även det in fint och det höga välvda fönstren talar om bostadens historia.

En av höjdpunkterna finns i köket, där en tegelvägg blir en perfekt bakgrund till ett matbord och ytterligare en unik detalj. Från köket kan du även njuta av morgonkaffet i gott sällskap av slottet som utsikt. Bostaden är vidare ljus och rymlig, med flera möbleringsalternativ i sällskapsrum och sovrum. I sovrummet finns också en värmande kakelugn, perfekt för när mörkret smyger sig på. Badrummet är helkaklat.

Men det är inte bara insidan som tickar alla boxar. Fasaden har en fin äldre charm och nedanför en mysig innergård som brer ut sig med en grusad gång och grönyta med flera träd. Här råder lugnet.

På Dragarbrunnsgatan 63 kan du inte bo mer centralt, men du undviker bruset från staden. Oavsett om du söker ett bra pendlingsläge, en lägenhet nära universitet eller bara vill bo nära allt, så är du varmt välkommen hem.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Uppsala