Kålsängsgränd 1C

Centrum, Uppsala Se på karta

2 250 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
46,4 m²
Balkong
Ja
Våning
3 av 3, hiss finns
Byggår
1984
Förening
BRF Kungsängsliljan
Om föreningen
Avgift
3 653 kr/mån
Pris/m²
48 491 kr/m²

Välkommen till en ljus tvåa med balkong och utsikt mot Uppsala slott och Fyrisån. Här bor du i ett område på bekvämt gångavstånd till både restauranger, caféer, Resecentrum och stadens kulturliv. Här kan nämnas bland annat Stads- och Reginateatern samt Uppsala konsert och kongress, flera biografer, muséer och gallerier. Med en fem minuters promenad tar du dig till centralstationen. Du får även nära till Fyrisån som erbjuder trevliga promenadstråk. På andra sidan ån har du tillgång till grönskande Stadsparken med en välbesökt lekpark, Parksnäckan samt bl.a. sommarcafé och dansbana. Här finns också Studenternas idrottsplats för den sport- och idrottsintresserade.

Stor stabil förening som erbjuder flera gemensamma utrymmen så som middagsrestaurang, bibliotek, biljardrum, gymnastiksal, bastu och tvättstuga. Restaurangen har en musikanläggning och scen med piano för gemensam samvaro och arrangerar flertalet gemensamma aktiviteter som ex film- och sykvällar. Föreningen erbjuder även en gästmatsal som kan bokas och två gästrum som kan hyras för 200kr/natt. På föreningens innergård finns flera härliga uteplatser och planteringar. Inga avgiftshöjningar är för närvarande planerade.

Föreningens restaurang är hjärtat i verksamheten och är för närvarande öppen måndag till fredag från kl. 16-18:00 då middag serveras till boende och deras gäster. För varje måltid erläggs en måltidskupong (på fredagar och för gäster gäller 2 kuponger) som för närvarande kostar 40 kr/st respektive 70 kr/st på fredagar. Till restaurangen hör en gästmatsal med musikanläggning och en scen med ett piano. Musikanläggningen har en tillhörande storbilds-tv där en film visas för föreningens boende och deras gäster en gång i veckan.

Alla boende betalar även en serviceavgift på för närvarande 1300 kr/månad. Utöver de gemensamma utrymmen som nämns under beskrivningen om föreningen har boende och deras gäster även tillgång till föreningens fina innergård där det finns sittplatser, fontän och en boulebana.

Hiss finns vid samtliga trappuppgångar och går även ner till källaren.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Uppsala